Laddar

”Jag tror att många tilltalas av det”

Elbilen blir allt mer populär och försäljningstakten ökar över hela landet. I Halland ökar den dock avsevärt mer än i övriga landet.

delningar

Elbilar blir allt mer populära. Under det första halvåret av 2017 såldes det i hela Sverige 64 procent fler nya elbilar än vad det gjorde under samma period året innan, det visar statistik från Statistiska Centralbyrån, SCB. I Stockholmsregionen var snittet något lägre men likväl en ökning med 57 procent.

Detta är dock ingenting i jämförelse med vad halläningarna mäktade med. Under det första halvåret i år såldes det hela 122 procent fler elbilar i Halland än vad det gjorde under samma period år 2016.

Vad är det som gör att efterfrågan på elbilar ökat så? – Man kan säga, en stor del är att det paketerats till ett förmånligt pris vilket många nog nappar på. Sen tror jag att många också tilltalas av att utsläppen verkligen är nere på noll med den typen av bilar, säger Per-Erik Persson, platschef på Hedin BilStenalyckan i Halmstad.

Varför tror du halläningarna är så intresserade av elbilar? – Det är väldigt svårt att säga, jag behöver nog sätta mig in i siffrorna lite mer. Men det kan vara skillnad i diskussionen om elbilar på olika platser i landet. Sen beror lite på vilka som köper också. Det kan vara så att ett företag eller ett landsting eller så köper in ett gäng elbilar och då skjuter ju statistiken i höjden.

Relaterade artiklar