IVO riktar stark kritik mot sjukhus i Halmstad

Foto: Simon Eliasson / Bildbyrån

Hallands sjukhus i Halmstad kritiseras för bristande vård efter att en kvinna avlidit av blodförgiftning.

delningar

Kvinnan fördes till sjukhuset i Halmstad i ambulans då hon hade hög feber, magsmärtor och kräkningar. På akutmottagningen undersöktes hon av läkare och de misstänkte att hon hade en pågående tarminfektion med sepsis, även kallat blodförgiftning.

Istället för att skrivas in på intensivvården hamnade hon först på infektionsavdelningen. Detta beslut har sedan kritiserats av Inspektionen för vård och omsorg.

Väl inne på infektionsavdelningen reagerade sjukvårdspersonalen direkt på kvinnans dåliga tillstånd. De tillkallade läkaren från akutmottagningen som fick göra en ny bedömning. Efter den nya undersökningen kontaktade de ett intensivvårdsteam. Det tog cirka en halvtimme för kvinnan att flyttas till intensivvården.

Hennes tillstånd försämrades sedan ännu mer och hon avled.

IVO riktar nu stark kritik mot sjukhuset för deras behandling av patienten. De menar att det tagit alldeles för lång tid för henne att komma till intensivvården. Med tanke på kvinnans tillstånd anser de också att det är orimligt att kvinnan vårdats i en timme innan hon fått antibiotika.

IVO begär nu att sjukhuset i Halmstad vidtar åtgärder för att komma till rätta med de brister som identifierats gällande kommunikation och samordning.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar