Isländsk klubb blir HBK-fäste

Marcus Johansson. Foto: Krister Andersson/Bildbyrån

Marcus Johansson byter Danmark mot Island – blir lagkamrat med förre HBK-spelaren.

delningar

HBK-fostrade Marcus Johansson, 25, har gjort klart med sin tredje klubb inom loppet på drygt ett år. Inför fjolårssäongen lämnade Johansson moderklubben? Halmstads BK för spel hos seriekonkurrenten Jönköpings södra. Åtta matcher hos grönvitt blev det innan en flytt till Danmark och Silkeborg blev verklighet i somras.

Livet som utlandsproffs i Danmark blev dock inte vad den Halmstadfostrade mittbacken hoppats på – inte en enda match på ett halvår. Men till Fotbollskanalen förklarar Marcus Johansson att tiden i Silkeborg varit "väldigt lärorikt, väldigt lärorikt".

Fotbollskanalen rapporterar nu att 25-åringen har skrivit på ett tvåårsavtal med den isländska klubben ÍA Akranes, numera i högstaligan. Flytten till Island innebär nu att Marcus Johansson återförenas med den förre HBK-anfallaren Tryggvi Hrafn Haraldsson.

- Han (Tryggvi) kommer ju därifrån och nu har han gått tillbaka dit också, så vi kommer att spela tillsammans detta året också. Jag har bara hört gott om klubben och det visar ju också att han tycker den är bra eftersom han går tillbaka till dem. Sedan är det också flera som har kommit från den klubben, Norrköping är det flera som har varit i. Folk som har gått från klubben till svenska klubbar och så där. Så det är egentligen det jag vet. Jag har sett Akranes, själva samhället, på video bara. Jag har inte varit där. Men jag har sett det på video så att jag vet hur det ser ut, säger Johansson till Fotbollskanalen.

Marcus Johansson började spela fotboll i Haverdals IF, innan han kom till Halmstads BK som junior. I A-laget gjorde han 43 matcher mellan åren 2015 och 2017.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar