Laddar

INSÄNDARE: ”Jag är orolig för barnen”

En orolig förälder har skickat in en insändare till 24Halmstad.

delningar

Följande text är en insändare till 24Halmstad. Vill du också få en chans att bli publicerad? Mejla redaktionen@24halmstad.se

Jag känner en viss oro som boende, men också som förälder med barn på Andersberg. För vad kommer att hända med Andersberg och våran underbara Andersbergsskolan. Jag kommer snart att ha mitt tredje barn intågande på Andersbergsskolan och en stor oro är att detta barnet inte kommer få ha dessa fantastiska pedagoger som brinner för sitt yrke och kämpar för alla barnen i alla lägen.

Att säga att Andersberg enbart ska ha en F-3 skola hade inte enbart skadat området utan ger också en stor ripple effect (ringar-på-vattnet-effekt, reds anm) på ett negativt sätt då barnen utsätts för onödiga risker med stora vägar, tung trafik och obekanta miljöer med mera. Dessutom skulle man som förälder, som inte har bil eller körkort och har flera barn, inte få tiden att räcka till om man ska hinna från ena sidan av stan till andra och från det ena mötet till de andra.

Stressen kommer till att bli kännbar för barnen då man plötsligt inte har den tid som de är vana vid, denna tid kommer till att tas från den tid som man avsätter för att de ska få en meningsfull vardag som de har turen av att ha här.

Vi på Andersberg har en enorm tur som kan ge dem sådana möjligheter. De har nära till alla aktiviteter och personalen och fritids ser till att det finns så mycket för dem att göra, vi har ABIF som finns tillgängligt för den på fritiden.

Jag har själv funderat fram och tillbaka på om vi skulle må bäst av en F-3 eller en F-6 skola men så frågade jag mina barn och de sa:

– Mamma varför ska jag behöva byta skola när jag trivs så bra.

Och detta fick mig att fundera mer på varför ska vi ha en F-6 skola:

* Det är nära till skolan. * Tryggheten av att de är i närområdet. * Motorvägen är otroligt nära Sannarp och luften kommer att bli sämre. * Stora vägar med mycket tung trafik och det är inte säkert för våra barn. * Vart ska barnen vara på fritids. * Fritiden är säkrare och bekant. * Avståndet är för långt då barnen är så små vilket ger mer risker och är mer tidskrävande för alla inblandade samt dyrare. * Alla har inte möjlighet så som med bil och körkort. * Vid Sannarp blir det sämre luft då där kommer ångor och avgaser från dels bensinstationerna. * Buller och oväsen från motorvägen, stora vägarna omkring samt från den tunga trafiken som kör där. * Det blir sämre med tid om man har mer än ett barn att hinna med allt och alla möten och förpliktelser.

Tryggare miljö på Andersberg vilket ger stabilare barn som mår bättre och barn som mår bra presterar bättre från sig. Kontinuiteten att man kan följa barnen under en längre tid ger en större trygghet, inte bara för barnen utan för föräldrarna med – och jag tror att det kommer löna sig i längden för utbildningen för barnen.

När de går i sjuan kan de tänka lite längre och se konsekvenser innan de agerar. Om de nu skulle flyttas: Hur ska barnen sättas i klasserna då man har redan innan sett att de grupperar sig själva? Hur skulle de sätta ihop klasserna för att integreringen ska bli positiv för alla och för att språket ska lyftas?

Dessa argumenten har inte bara jag tänkt, utan även andra föräldrar som jag har pratat med samt i FLT på Andersberg (FLT= föräldrar och lärare tillsammans vilket är Andersbergs föräldrarförening).

Så snälla ni som ska ta detta beslut eller ni som är delaktiga i beslutet tänk på våra barns framtid.

/Med vänliga hälsningar en orolig förälder på Andersberg.

Texten var en insändare till 24Halmstad. Vill du också få en chans att bli publicerad? Mejla redaktionen@24halmstad.se.