Igor Krulj sparkas – Halmstadsonen tar över

HBK agerar efter svaga inledningen.

delningar

Halmstads BK:s inledning på säsongen har varit allt annat än succéartad. HBK har radat upp en seger, en oavgjord och fyra förluster på de sex första matcherna i superettan. Ett facit som snabbt skapade en osäker framtid för tränaren Igor Krulj i klubben.

På måndagen kunde 24Halmstad via Fotbolldirekt.ses uppgifter berätta om att Igor Krulj får sparken. Så blir också fallet efter att Halmstads BK på tisdagen bekräftade uppgifterna. Ny manager är Halmstadbördige Magnus Haglund.

– Jag har starka känslor för den här klubben som är en klubb som jag har verkat i både som spelare och ledare, och så har jag varit heltidsanställd som ungdomsledare här. Som HBK:are sen barnsben ser jag det som ett väldigt hedervärt uppdrag, en stor ära att få träna HBK och dessutom är det en förening som har en god tradition att ta fram egna spelare, och det har ännu mer understrukits de senaste åren, säger Magnus Haglund till HBK.se och fortsätter:

Magnus Haglund. Foto: Jörgen Jarnberger/Bildbyrån

– Det gör det extra spännande att få jobba med egna spelare. Det finns en mycket intressant potential i klubben. Det är ett tufft läge i klubben nu men vi har ambitionen att jobba stenhårt varje dag för att göra en resa uppåt.

Tränaren styrde senast rodret i IF Elfsborg mellan 2015 och 2017. Han har också tränat Elfsborg vid ett tidigare tillfälle samt norska Lilleström.

Magnus Haglund har skrivit kontrakt över 3,5 år med Halmstads BK.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar