Ida, 27, blev räddaren i nöden: "Var en självklarhet"

Vardagshjälten överraskades på fredagseftermiddagen.

delningar

Ida Nylander, 27, från Genevad var på väg från jobbet när hon nyss svängt av på avfarten "Halmstad norra" och in på en 80-väg. Där möttes hon av en billist som hade varningsblinkers på. Genevadstjejen hann tänka "den bilen känner jag igen", men fortsatte att köra fram en bit för att hitta någonstans att vända. När hon mötte den stående bilen igen träffade hon på Jeanette Sjödin som satt i bilen.

– Jag och Jeanette är halvt släkt, så det var bara ett sammanträffande. Hon stod där och hade fått problem med motorn. För mig var det en självklarhet till att hjälpa till, och jag hade stått till tjänst även om jag inte känt igen bilen från första början, berättar Ida.

Höggravida Jeanette, som också hade vägarna mot arbetet, blev så tacksam och rörd för Idas finas insats att hon kände att hon ville hylla henne på något vis. Sagt och gjort nominerade hon Ida till däcktillverkaren Goodyears utmärkelse, Vägens hjälte. En utmärkelse som Goodyear delat ut sedan två år tillbaka, efter att ha tagit konceptet till Sverige från USA.

– Konceptet startades av Goodyear i USA för 35 år sen. Vi på Goodyear tycker att det är jätteviktigt med trafiksäkerhet, därför vill vi lyfta fram personer som bidragit till att göra trafiken säkrare. Ida har verkligen visat det genom att hjälpa Jeanette i trafiken. Vi hoppas att hon kan inspirera andra till att göra samma sak, säger Jenny Wahlsten, nordisk marknadsspecialist på Goodyear Sverige.

Jeanette Sjödin nominerade Ida Nylander till Goodyears Vägens hjälte 2018.

Innan en vinnare koras får folk rösta fram en vinnare av tio finalister på Vägens hjältes hemsida. Under en månad har både Ida och Jeanette uppmanat sina vänner och bekanta till att rösta på Ida. Det tycks ha gett god effekt. Redan för två veckor sedan fick Jeanette veta att det var Ida som var den lyckliga vinnaren av Vägens hjälte 2018. Därmed lyckades Jeanette lura ut hjältinnan på en fika på Stadsbondgården under fredagen. En fika som gav Ida misstankar om att något var på gång, vilket så var fallet. För mitt under den behagliga fikastunden dök Jenny Wahlsten och Victor Krafft, PR-assistent på kommunikationsbyrån Agency, upp och gratulerade Ida Nylander till utmärkelsen. Överraskad som 27-åringen blev, skrek hon rakt ut i ett glädjevrål.

– Jag är naturligtvis jätteglad att jag är vinnare av Vägens hjälte och att Jeanette nominerade mig. Som sagt, för mig är det alltid en självklarhet i att hjälpa till. Nu hoppas jag att jag kan inspirera fler till att göra samma grej, säger Ida.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar