Laddar

Hyllades av förbundskaptenen – nu ska han lyfta HBK

Nyförvärvet: "Skönt att testa vingarna"

delningar

Andreas Hadenius har vunnit SM–guld och hyllats stort av förbundskapten Janne Andersson. Nu är han på plats i Halmstad för att lyfta HBK och även sitt eget spel till nya höjder. 24Halmstad har träffat ett av HBK:s nyförvärv.

– De första träningarna har varit mycket kul, snälla killar och det finns bra kvalité i laget. Så det är mycket skönt att vara här. Bra träningar och ändå lättsamt stämning och mycket glädje, säger Andreas Hadenius.

Hadenius anlände till Halmstad på söndagkvällen, och bor i dagsläget på hotell innan han flyttar in i sitt permanenta boende i februari.

Har du hunnit skaffa dig någon bild av staden? – Ja, jag har varit ute ganska mycket. Under tisdagen var jag och kollade på bordtennislaget och såg lite matcher. Jag har gått mycket på stan också, och det är en väldigt mysig stad.

Bortsett från en säsong i Värnamo 2012, har Andreas Hadenius spelat för lag i Norrköping. Mest för IFK Norrköping, som han också var med och vann SM–guld med 2015.

 

Foto: Mattias Olsson.

Hur ser du på att lämna Norrköping? – Jag ser positivt på det faktiskt. Jag kan se det lite som en nystart på något sätt. Det är skönt att testa vingarna och släppa tryggheten hemifrån, och utvecklas på fler plan.

Vad fick dig att bestämma dig för att ta chansen? – Jag kände att jag ville spela mer fotboll och vara med i fler matcher, där det verkligen gäller och hettar till. Sedan är Halmstad en trevlig stad, och en klubb som visade gott intresse för mig och som är unga och utvecklingsbara. Och har ett lag som vill uppåt.

Du har ju tidigare varit en flexibel spelare och spelat på många olika positioner. Var spelar du helst? – Skulle nog säga central mittfältare, även om jag nog spelat mittback mer i mina dagar, men jag är mest intresserad av att spela mittfältare.

Var tror du att du får spela i HBK? – Jag avvaktar med den frågan, det är Igors uppgift.

Så var det ju det här med hyllningen från förbundskaptenen. Den kom efter Hadenius debut i IFK Norrköping under hösten 2014, då Janne Andersson var tränare i klubben.

– Ja, det var mot Gefle borta, en viktig match för att slippa kvalspel, minns Hadenius.

Janne Andersson kallade det den bästa debut han sett i sin fotbollskarriär.

– Jo men det stämmer, det sade han direkt efter slutsignalen, men det var mycket glädje från hans sida, det kanske stämmer, kanske inte. Men att Janne säger något sådant är smickrande. Det är självklart. Jag kände att hans förtroende för mig stärktes, säger Hadenius.

De efterföljande åren fick Hadenius kanske inte ut så mycket som debuten lovade, men han är övertygad om att han fortfarande kan hitta nya och bättre nivåer i sitt spel.

– Det tror jag absolut att jag har i mig.

Och det ska du få ut här i Halmstad? – Ja, exakt.

 

 

 

Relaterade artiklar