Laddar

Hunden Balto fångade flyende tjuvar i vattnet

Nu hyllas polishunden Balto stort på sociala medier.

delningar

Som 24Halmstad redan skrivit om under söndagen så greps tre män vid Nissan efter en polisjakt på lördagskvällen. Nu hyllas hjälten bakom gripandet stort på sociala medier – nämligen polishunden Balto.

Det var när en skåpbil lämnade en skrottipp i hög hastighet som polisen larmades om en misstänkt stöld. En väktare följde efter skåpbilen som efter en stund dumpades på en grusväg öster om E6 Norra infarten.

De tre gärningsmännen som satt i bilen sprang i väg, och när polispatrullerna kom till platsen inleddes sökandet efter männen. En av patrullerna som befann sig på platsen var Helena med sin polishund Hardstyles Balto.

”Balto som är en rejäl schäferhane släpar med Helena över stock och sten, de snubblar omkring på frusna plöjda åkrar och vadar över ett flertal djupa diken. Dyngblöt, lerig och med blodsmak i munnen kämpar Helena och Balto på då de känner att de är nära”, skriver polisen på sin Facebooksida.

I tre minusgrader, blåst och snö fortsatte Helena och Balto leta i sammanlagt fem kilometer innan Balto började skälla vid strandkanten till Nissan. Där befann sig en av de tre männen som greps, men sökandet var inte över.

”Helena och Balto spårar därifrån vidare och spåret går parallellt med Nissan, terrängen är att jämföra med ett mangroveträsk i Floridas sumpmarker. Efter ytterligare några hundra meter börjar Balto simma ut i Nissan, Helena känner att hon inte längre bottnar utan simmar efter och dras till slut likt en jolle efter en båt. Mitt ute i Nissan börjar Balto skälla och där framför dem simmar de två misstänkta gärningsmännen.”

De två männen gav upp och simmade tillbaka till strandkanten där det greps. Nu hyllas Balto och Helena stort för sin insats. Tre timmar efter att polisen publicerat sitt inlägg om händelsen hade inlägget fått över 3 100 reaktioner, 220 delningar och drygt 300 värmande kommentarer.

Relaterade artiklar