Laddar

Hotet mot skolan: ”Det rör sig om en elev”

Hundratals elever fick bild på pistol.

delningar

Det var under måndagskvällen som en elev på Östergårdsskolan i Halmstad lade ut en bild på sig själv via appen Snapchat där denne poserade med en pistol. Under en husrannsakan hämtades eleven av polis till förhör och händelsen rubricerades som olaga hot mot grupp. Pistolen visade sig även vara ett luftvapen.

Under tisdagsförmiddagen kallade Halmstads kommun till en presskonferens på Östergårdsskolan med anledning av det hot som uttalats mot skolan.

– Det var igår kväll klockan 20 som vi fick veta om händelsen av polisen, men det var inte förrän imorse vi fick veta att eleven hade hämtats in, säger rektor Chatarina Mardell.

Innan skolan öppnades genomfördes en kontroll av byggnaden för att se till att det inte fanns någonstans där någon kunde ha tagit sig in. Klockan 07:40 informerades personalen på skolan om det inträffade och lärarna informerade sedan i sin tur eleverna.

– Det har varit väldigt lugnt nu på morgonen och inte varit några direkta reaktioner. Vi tyckte att det var bäst att inte ändra något utan att beslutade att lärarna informerade de elever de skulle ha undervisat enligt ordinarie schema. Det är viktigt att vi tar elevernas oro på allvar, men samtidigt vill vi inte stressa upp dem i onödan, säger Chatarina Mardell.

Vad vet ni om hotet? – Ingenting om själva hotet egentligen, vi vet att det rör sig om en elev på skolan. Det är inte vi som har gjort polisanmälan, utan det har vi fått veta av polisen. Bilden skickades ut till en Snapchatgrupp som flera hundra av eleverna på skolan är medlemmar i. Så det är antingen någon av eleverna eller en vårdnadshavare som gjort polisanmälan.

Skolan har inte bara informerat målsmän till övriga elever på skolan utan också varit i kontakt med målsmän till eleven som skickade ut bilden.

– Det är vårt mål att den här eleven skall känna sig välkommen att komma tillbaka till skolan, så det är viktigt att vi sträcker ut en hand. Annars kanske man som målsman blir väldigt orolig och tänker ”hur ska det nu gå med skolan” och så vidare.

Relaterade artiklar