Hotade att stycka sin sambo – man döms för flera brott

Foto: Mostphotos/Ilya Andriyanov

”När polisen lyfter på täcket kommer de att få en chock”, sa mannen som nu dömts vid Halmstads tingsrätt till kvinnan.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

En man född 1970 har dömts vid Halmstads tingsrätt för misshandel, olaga hot, hot mot tjänsteman, narkotikabrott och vapenbrott.

Mannens sambo har i förhör berättat att 49-åringen blir aggressiv när han tar tabletter och dricker alkohol. Mannen var arg när han kom hem till bostaden i Halmstad efter han hade bråkat med en person ute. Han meddelade att sambon hade förstört hans födelsedag några dagar tidigare, eftersom hon hade tagit med en kompis. Mannen ska enligt kvinnan ha sagt "det vanliga", som han sagt flera gånger tidigare - att han skulle strypa henne, lemlästa henne och stycka henne så att ”när polisen lyfter på täcket kommer de att få en chock”. Kvinnan blev då livrädd, har hon berättat i förhör. Hon åkte i golvet och mannen kom mot henne bakifrån, tog strypgrepp med ena handen och armen runt hennes hals och tryckte till mot halsen. Hon sa flera gånger att hon inte kunde andas, men det svartnade och hon blev yr. Efter en stund vaknade hon till när hon låg på golvet. Hon såg då mannen och som såg ut att sova. Kvinnan lyckades då ta sig ur lägenheten och in till grannen, där hon bad om att få låna telefon och ringde polisen.

Poliser anlände till lägenheten för att gripa mannen. Mannen vägrade då följa med frivilligt och gjorde motstånd, varpå han lades ner på golvet och fick handfängsel, innan han togs med till stationen. Mannen var enligt polisernas vittnesuppgifter både uppretad och aggressiv och sa att de var "grisar", "horor", "bögar" samt att de skulle få betala för vad de gjort, och uppgett att om de kommit dit tidigare hade det "hänt saker". Mannen ska även ha frågat efter polisernas adresser och deras familjer. Uppgifterna om mannens uttalanden får vidare stöd av en inspelning från stationen där han då sa liknande saker.

49-åringen har nu dömts vid Halmstads tingsrätt till sex månaders fängelse för misshandel, olaga hot, hot mot tjänsteman, narkotikabrott. Han döms även för vapenbrott för att ha innehaft 14 stycken tillståndspliktiga tårgasanordningar utan att ha rätt till det. Mannen förekommer sedan tidigare i belastningsregistret under 26 avsnitt. Han dömdes senast i april 2018 av Halmstads tingsrätt för häleri till fängelse en månad.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar