Hot och konflikter sätter skräck i elever på Halmstadskola

Genrebild. Foto: Mauro Rodrigues/Mostphotos

Vårdnadshavare håller eleverna hemma.

delningar

Hot, konflikter och obehöriga på Österledskolan i Oskarström har skapat stor oro bland eleverna. Ryktesspridning på sociala medier pågår, som beskriver stämningsläget på skolan. Kaoset har nu gått så långt att föräldrar vägrat släppa sina barn till skolan.

Österledskolan arbetar kontinuerligt för att hantera kaoset som råder, det efter de rutiner som barn- och ungdomsförvaltningen tagit fram för sådana här situationer. Bland annat har vuxennärvaron på skolområdet ökat, och nu för skolan samtal med enskilda vårdnadshavare och elever för att finna trygghet för eleverna.

— Vi arbetar för att skapa en god studiemiljö för alla barn på våra skolor i Halmstads kommun. Ryktesspridning och rena lögner på sociala medier bidrar inte till detta. Det är tråkigt att man försöker göra politiska poänger på konflikter mellan elever. Skolledningen har mitt fulla stöd för det arbete de utför och att tjänstepersoner utsätt för trakasserier då de sköter sitt jobb är inte acceptabelt, säger Lovisa Aldrin som är ordförande i barn- och ungdomsnämnden (L), i en kommentar.

Polisen har tagit emot anmälningar ifrån Österledskolan, vid de fall de ansett ha varit befogat.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar