Laddar

Hon satsar på barndomsdrömmen: ”Känns overkligt!”

En intressekoll på facebook blev rivstarten.

delningar

Att syssla med inredning har varit drömmen för Sophie Blomqvist sedan barnsben. Idag är hon lägger hon grunden för att starta upp ett eget företag, men starten till det hela kom när hon flyttade till Halmstad.

– Jag köpte lägenhet i Halmstad i samband med att jag skulle göra GMU och då var den inredd på ett lite vintage sätt. Så då var det ju bara att göra sig av med alla möbler och göra nåt nytt som matchade. Och till slut var klockan tre på natten och så stod jag där och slipade.

Har du någon utbildning inom att bygga möbler? – Nej ingen utbildning utan det är bara intresse. Har sökt lite kurser så att jag faktiskt får utbildningen också men har inget sådant med mig.

Sedan lägenhetsköpet har det bara fortsatt och för någon vecka sedan sålde hon sin första möbel, ett soffbord. Hon var däremot inte beredd på den respons hon skulle få.

– Jag gjorde bordet för mig själv, det är ju bara en gammal tavla av kopparblandning i mitten. Sedan lade jag ut det som intressekoll i någon sådan här ”Second Hand Halmstad-facebooksida”. Sen hörde han som köpte bordet av sig och sa att han ville ha det hur lång tid det än tog att göra det personligt, han ville ju ha vitt istället för obehandlat trä till exempel. Sedan visste jag inte att han skulle skriva ett facebookinlägg om det men det var ju jättekul.

  Foto: Privat

Efter det har det exploderat. För Sophie, som tidigare varit lite tillbakadragen som person, är det nu en väldigt ovan situation hon har hamnat i.

– Det känns overkligt, jag har alltid varit lite tillbakadragen och inte riktigt vågat visa vad jag har gjort. Därav finns det inte så mycket bilder på det jag har gjort. Men nu är det så många som hör av sig och vill köpa möbler eller vill att jag ska åka dit och fixa och sådär. Startar jag någonting nu vilket är planen, så blir det inte mycket tid över.

Just nu sköts verksamheten från ett garage i Kungsbacka, men på sikt hoppas hon gärna kunna ha ett företag med 3-4 anställda med lokal i Halmstad. Idag jobbar hon ensam men har fått mycket stöd från både familj och vänner. Och har dessutom vunnit en helt ny följarskara på kuppen.

– Jag har ju lagt upp hela processen med bordet jag gjorde på instagram, och fått ungefär 200 nya följare på det. Nu betyder ju inte följare så mycket förstås men det är ju roligt ändå.

Det är dock inte bara möbler som intresserar Sophie. Hon har tidigare sysslat en hel del med träfällning och fasadmålning, något hon hoppas kunna fortsätta med .

– Jag har precis fått ett projekt av en granne där jag ska ska totalrenovera dennes trädgård kan man säga. Jag hoppas att jag kan syssla med sådant i framtiden också.

Oavsett vilket så vill hon inte syssla med någon form av massproduktion och göra möbler till stora kedjor.

– Jag vill gärna jobba lite med lite mindre butiker och behålla den personliga känslan där varje möbel har sin historia så att säga.