Laddar

Hon har tagit över det anrika företaget: ”Vet vad jag gav mig in på”

Har gjort flera förändringar under året:

delningar

Sedan snart tre månader tillbaka är Elin Holmén ensam ägare av Spa Halmstad. Även om det inte var klart att det var just med ett spa hon skulle jobba med, så har vägen ändå varit ganska utstakad.

– Det har alltid varit självklart. Alltså, det har det verkligen. Från det att jag kom in i den här branschen. Då fastnade jag. Det händer så otroligt mycket hela tiden, så man känner sig alltid lite ny och spännande, säger Elin Holmén till 24Halmstad.

– I yngre år var det kanske inte spa, utan mer det här om att jobba med naglar och ta hand om kunder. Jag har alltid brunnit jättemycket för naglar, färger och former. Jag satt och skrev i skolan med vänsterhanden för att bli duktig på att måla min egen högerhand med nagellack, det har suttit i.

2010 tog Elin tillsammans med Cecilia Thorén över Spa Halmstad, och i september tog hon alltså över som ensam ägare till Spa Halmstad. Man tog över det som från början hette Eva–salonger som startades 1956.

 

Foto: Mattias Olsson.

Hur tycker du att det gått de senaste månaderna? – Det har varit jättebra. Det var det innan också. Men saker och ting förändras. Nu blev det såhär, och det känns skönt. Jag vet ju vad jag gav mig in på. Och så har jag min personal också som är helt fantastiska.

Just nu har företaget 14 anställda där tre stycken  är föräldralediga och en person tjänstledig för tillfället.

Har det blivit någon stor förändring sedan du tog över själv? – Nja, nä, det vet jag inte. Men kanske en liten nytändning. Lite nytt engagemang. När man blir ensam, så får man ju ta alla bitarna själv.

Vad är Spa Halmstads styrka som företag? – Vårt koncept är att vi har den stora mixen på våra behandlingar. Vi har alla typer av kunder, från en ung tjej, som vill fixa sina ögonbryn, till en 70–årig man som fixar sina fötter med medicinsk fotvård och allting däremellan. Sedan att vi har en Spa–avdelning mitt inne i stan, med pool, bastu och relax. Det är det ju ingen annan som har.

 

Foto: Mattias Olsson

Att Elin nu är ensam ägare är inte det enda som har hänt Spa Halmstad under året. Man har också flyttat ut ur sin butik på Storgatan och finns numera enbart på Brogatan.

– Flytten skedde i somras. Det var i juli vi stängde ned butiken. Och nu har vi samlat allt på samma ställe här på Brogatan, säger Elin.

Kontraktet på butiken går ut i årskiftet så just nu står den kvar som skyltfönster under resten av året.

– Butiken öppnades i marknadsföringssyfte och vi har väntat på att de ska göra i ordning trapphuset, så det blir lättare att hitta till oss, och nu är trapphuset renoverat och skyltarna uppe, så nu hoppas jag att man hittar till oss.

Varför valde ni att göra er av med butiken? – Framförallt att för att ha allt på samma ställe, alla produkter på samma ställe. Tillgängligheten, att det blir enklare.

Hur har det känts sedan flytten? – Det känns jätteskönt. Superbra.

Har du märkt någon skillnad efter flytten? – Det har nog blivit lite mer folk.