Laddar

Hon får prestigefyllt uppdrag: ”Blev riktigt hedrad”

Så tjänar Halmstad på hennes medverkan.

delningar

I veckan blev det klart att Ann Johansson,chef på Halmstad Convention Bureau, kommer att ta plats i juryn i branschtävlingen Gyllene Hjulet, som avgörs för 21:a gången i ordningen.

– Jätteroligt. Jag blev riktigt hedrad när jag fick den frågan. Det är en nationell tävling som sponsrings- och eventSverige har varje år. Det är en branschtävling för alla som jobbar med sponsring, evenemang och event.

Det är ett prestigefyllt uppdrag? – Det tycker jag. Jag tar det på högsta allvar. Det är gräddan av alla evenemang och rättighetsinnehavare som tävlar om det här från hela Sverige.

Vad kände du när du fick reda på att du blivit uttagen? – Ska jag göra det  här tänkte jag? Det brukar vara ganska koncentrerat till storstäderna. När jag kollar på mina jurykompisar så är vi några stycken utifrån, men de flesta kommer från Stockholm.

– Sedan är det även hedrande för Halmstad, för gissar att det har att göra med att vi har varit väldigt duktiga på stora evenemang här under många år. Och det har jag ju varit inblandad i rätt mycket, jag antar att det är anledningen till att jag får sitta i juryn.

Johansson poängterar att det är bra för Halmstad att ha en person med i juryn.

– Det är viktigare för Halmstad än för mig som person, absolut. Dels för att jag får inblick i bra evenemang, men det är också ett nätverk, om vi får med Halmstad på evenemangskartan en gång till.

Det är första gången Ann Johansson tar plats i juryn för det Gyllene hjulet, där det under en gala i Stockholm i slutet på april ska delas ut priser i 15 kategorier.

Juryarbetet tar dock sin början tidigare än så.

– Det börjar nästa vecka. Vi kommer att sitta och bedöma alla bidrag som kommit in. I början på mars så kommer vi sedan att träffas live, och gå igenom vilka som ska nomineras, och sedan utses vinnarna på galan den 26 april.