Laddar

Hon blir Högskolans nya prorektor: ”Glad över förtroendet”

Då börjar hon sitt nya uppdrag.

delningar

Den 30 juni lämnar Thorsteinn Rögnvaldsson uppdraget som prorektor vid Högskolan i Halmstad. Ersättaren kommer att bli Pernilla Nilsson.

– Pernilla Nilsson har bred erfarenhet och kompetens när det gäller Högskolans samlade verksamhet, och kommer att komplettera och stärka Högskolans ledning, säger Harald Castler, högskolestyrelsens ordförande i ett pressmeddelande.

 

Pernilla Nilsson. Foto: Ida Lövstål.

Pernilla Nilsson utsågs år 2013 till vicerektor med ansvar för grundutbildning vid Högskolan i Halmstad, och utnämndes samma år till professor i naturvetenskapens didaktik. Hon har varit drivande inom frågor som rör kvalitetsutveckling och högskolepedagogik vid lärosätet, och hon har också varit ledamot i den statliga skolforskningsnämnden.

– Jag är verkligen glad över att ha fått förtroendet att bli prorektor och ser fram emot att arbeta med att utveckla och stärka lärosätets utbildning, forskning och samverkan. Vi står inför spännande samhällsutmaningar, inte minst med tanke på det digitaliserade samhället. Här har våra utbildningar, och särskilt våra professionsutbildningar en viktig roll i att förbereda studenterna för en föränderlig arbetsmarknad. Som prorektor vill jag fortsätta att verka för att våra utbildningar håller hög kvalitet och att medarbetare och studenter känner stolthet och glädje över att få vara en del i den kvalitetskultur som vi bygger gemensamt, säger Pernilla Nilsson

Även högskolans rektor Stephen Hwang var nöjd med utnämningen.

– Jag är mycket glad att styrelsen har utsett Pernilla till ny prorektor. Hennes energi, kreativitet och klokhet kommer att bli en stor tillgång för såväl mig som Högskolan, säger Stephen Hwang.

Relaterade artiklar