Högskolan säger upp flera lärare

Foto: Wilhelm Nilsson

"Övertaligheten motsvarar ungefär en miljon kronor i månaden".

delningar

Högskolan i Halmstad har konstaterat att de haft för många tjänster på Akademin för ekonomi, teknik och naturvetenskap, ETN. Därför har högskolan lämnat in varsel på 8,5 heltidstjänster till arbetsförmedlingen.

– Det är tråkigt och smärtsamt att behöva konstatera övertalighet, men akademin har under flera år haft fler lärare än vi behöver inom flera ämnen. Övertaligheten motsvarar ungefär en miljon kronor i månaden, inklusive kostnader för OH, säger Anna Cregård, akademichef för ETN, i ett pressmeddelande.

Man meddelar dock att beslutet inte kommer att beröra studenterna vid utbildningarna.

Men högskolan kommer satsa vidare. Bland annat så kommer 16,5 miljoner kommer att läggas på strategiska rekryteringar. Även Fab Lab kommer att fortsätta utvecklas.

– Vi jobbar hårt med att öka kvaliteten genom att utveckla nya och gamla utbildningar, profilera dem tydligare, koppla ihop forskning och utbildning mer och jobba för mer undervisningstid för studenterna. Vi satsar även på att öka forskningen genom att rekrytera personal med forskningskompetens inom områden där vi har behov. Det kommer även att leda till ökad samverkan med omgivande samhälle, säger Anna Cregård i pressmeddelandet.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar