Laddar

Högskolan och kommunen utökar samarbetet

Så ska man stärka Halmstad.

delningar

Halmstads kommun och Högskolan i Halmstad utökar sitt samarbete, det tillkännagavs under tisdagen. Samarbetet kommer att ske på en rad områden, bland annat kring hur Halmstad ska bli en bättre studentstad med goda förutsättningar för studenter under studietiden samt fortsatta karriärmöjligheter efter studierna.

– Jag är otroligt glad att Halmstads kommun ser våra studenter och vår högskola som en viktig tillgång och att vi kan hjälpas åt för att studenterna ska få en så bra tid som möjligt på Högskolan och i Halmstad. Det handlar om allt från boende och fritidsaktiviteter till karriär och studentinflytande, säger Stephen Hwang, rektor för Högskolan i Halmstad.

Ett annat område man vill utveckla är att göra Halmstad till en tillväxt- och kunskapsnod som studenter, nya invånare och företag söker sig till.

– Genom att samarbeta kan kommunen och högskolan förstärka varandras positioner och skapa ännu bättre möjligheter att profilera Halmstad som ”kunskapsstaden” – och att utvecklas till en urban nod som lockar till sig studenter, nya invånare och företag, säger Carl Fredrik Graf, kommunstyrelsens ordförande.

Relaterade artiklar