Laddar

Högskolan engagerar sig i stort idrottsevenemang

Blir akademisk partner under lag-VM nästa år.

delningar

Nästa vår går lag-VM i bordtennis av stapeln i Halmstad. Nu är det klart att Högskolan i Halmstad tar plats som akademisk partner till evenemanget. Mästerskapet startar 29 april och fortsätter till 6 maj, men festligheterna börjar redan den 25 april. Då står nämligen högskolan som värd för en internationell forskningskonferens, där just bordtennissen kommer spela en central roll.

Halmstad Convention Bureau inledde nyligen ett samarbete med högskolan, och de välkomnar satsningen.

– Det är alltid lika härligt att konstatera hur offensiva satsningar och större evenemang skapar mervärde i form av sidoaktiviteter och tydliga mötesplatser. Högskolan i Halmstad är just en sådan naturlig mötesplats som vi ska utnyttja ännu bättre i framtiden, säger Ann Johansson, chef för Halmstad Convention Bureau, i ett pressmeddelande.

Under VM-turnerningen kommer det finnas en öppen scen, till vilken högskolan kommer bidra. Där kommer forskare, föreläsare och idrottspersonligheter dela med sig av sina kunskaper och erfarenheter.

– Från vår sida så är vi jättenöjda och glada över avtalet. Högskolan är en väldigt viktig regional partner och det är oerhört glädjande att man tillsammans med Hallandsidrotten blir en aktiv och kunnig medspelare till VM-organisationen. Avtalet har en bred inriktning och det råder ingen tvekan om att upplägget kommer att berika upplevelsen kring VM för såväl publik som för oss arrangörer, säger Johnny Ewerstein, projektledare för lag-VM 2018 i Halmstad, i ett pressmeddelande.

 

 

Relaterade artiklar