Laddar

Historisk sammanstrålning på Tylösand: "Aldrig inträffat tidigare"

Johan Hampf och Ian Randell tillsammans med Ryder cup- och Solheim cup-pokalerna. - Foto: Wilhelm Nilsson

Halmstad nådde ännu en milstolpe som går till historien.

delningar

PGA of Sweden (Professional Golfers’ Association of Sweden) håller i veckan årsmöte på Hotel Tylösand. Det är tjugonde året som årsmötet, PGA Summit, arrangeras i Tylösand. För att fira in dess tjugoårsjubileum rejält, gjorde man det med pompa och ståt. Inga mindre än pokalerna till Ryder cup och Solheim cup fanns på plats under mötets första dag.

– Det är andra gången jag ser dem här ihop. Det har aldrig inträffat tidigare i Sverige, men däremot har de varit i samma rum i Europaparlamentets kongresshall i Bryssel, säger Ian Randell, vd för PGA of Europe.

Men hur kunde troféerna sammanstråla just i Halmstad?

– Ryder cup är uppdelat i två delar – i den amerikanska och den europeiska. Brittiska PGA är delägare, men äger varumärket och pokalen. Vi (PGA of Sweden) avsätter ganska mycket pengar i PGA Europa för golfutvecklingen, berättar Johan Hampf, kanslichef på PGA of Sweden och fortsätter:

– Ett telefonsamtal till pokalägarna möjliggjorde det här. Naturligtvis är det jätteroligt att vi lyckades få hit dem (pokalerna). Det finns ett symbolvärde att de finns här tillsammans i dag.

2007 avgjordes Solheim cup i Halmstad. Det är alltså andra gången som Solheims cup-pokalen återfinns i staden.

Relaterade artiklar