Hemvändarna förstärker Hammers: "Har saknat tryggheten"

Martin Pärna. Foto: Krister Andersson/Bildbyrån

Halmstad Hammers förstärker med två hemvändare. Duon är spelklara redan till onsdagens match.

delningar

Borta bra men hemma bäst. Så kan man uttrycka Martin Pärnas, 25, sejour både i Vimmerby och Mariestad. Den förstnämnda klubbadressen blev hans hem redan i somras, då han lämnade Hammers efter sen strålande säsong med 49 poäng. Men Småland kändes aldrig riktigt rätt och därför blev en flytt till Mariestad ett faktum så sent som för en månad sen. Men "hemma" det var inte Västergötland heller, skriver Hallandsposten, som nu avslöjar att Martin Pärna flyttar hem till Halmstad och Hammers.

– Ja, äntligen! Jag har velat komma hem ett tag så det var skönt att det löste sig så snabbt. Jag har saknat tryggheten i Halmstad – jag vet vad jag får eftersom jag känner tränarna så väl, säger Martin Pärna till Hallandsposten.

Utöver Martin Pärna står det klart att även dalmasen Joakim "Pajen" Persson, 26, vänder "hemåt" till Hammers, även om han varit bosatt i Halmstad sedan han lämnade. Centerforwarden tillhörde Hammers under säsongerna 2014 till 2018, men valde att lämna laget inför den stundande säsongen för att testa på proffslivet utomlands. Men något tillräckligt bra anbud kom aldrig, vilket nu får "Pajen" att vilja återvända till klubben.

– ”Pajen” har hållit i gång på egen hand och sedan tränat med oss i en vecka. Han är en stor, stark spelare med både offensiva och defensiva kvaliteter och kommer att tillföra rutin till truppen, berättar tränare Fredrik ”Fredda” Johansson för HP.

Duon gör debut redan på onsdagskvällen, då Hammers tar emot Nybro Vikings på hemmais.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar