Laddar

Hemvändaren redo för ny succé: ”Längtade tillbaka hem”

Nu satsar hon i Halmstad efter 16 framgångsrika år i Stockholm.

delningar

I 16 år har Gunilla Thunberg framgångsrikt drivit en hudvårdssalong på Regeringsgatan i Stockholm. Nu har hon bestämt sig för att det är dags att vända hem till Halmstad och erbjuda Halmstadborna hudvård.

I höstas togs första kontakten mellan Gunilla och HFAB om att hitta en lämplig lokal. Och under tisdagen öppnade Gunilla Thunberg Hudsalongen Halmstad på Fredsgatan.

– Efter att ha bott i Stockholm i 30 år så längtade jag tillbaka hem till västkusten med vänner och mamma och så, säger Gunilla Thunberg till 24Halmstad.

Hur kom det sig att du valde att flytta tillbaka till Halmstad just nu? – Jag har haft en liten lägenhet här och åkt lite fram och tillbaka mellan Halmstad och Stockholm. Sedan kom det ett tillfälle som passade alldeles ypperligt. Jag hittade ett litet hus vid havet och kände bara att nej, nu får det räcka i Stockholm med trängselskatter, köer och allt vad det var.

Hur kom det sig att du valde att etablera dig på Fredsgatan? – Kungsfreden känns fantastiskt på gång. Jag kom i kontakt med Magnus på HFAB och hade ett fantastiskt samtal med honom, han visade mig den här lokalen, och jag kände att det skulle bli bra.

– Läget är så fint. Tidigare, för många år sedan, kunde det vara lite halvtrist här på Fredsgatan, men nu kommer det bara fler och fler verksamheter här. Det är en bra gata. Vi butiker som är här har dessutom ett väldigt bra samarbete. Det samarbetet kunde jag sakna i Stockholm, här är det ett bättre klimat butikerna emellan.

 

Foto: Mattias Olsson.

Tidigare låg det en lås och larmfirma i lokalen, men nu är det alltså ombyggt till en hudsalong.

Vad kommer folk som tar sig hit att hitta? – Vi är specialiserade på hudvård. Vi har ansiktsbehandlingar, och behandlingar mot rosacea, som det är många som har. Vi har behandlingar om man har känslig eller torr hud, eller om man har acne eller vill ha något mot rynkor så har vi det här. Allt detta har jag mycket erfarenhet av. Vi har ingenting där vi fyller i med Botox eller så, utan vi tar hand om huden, och har jättebra produkter. En av mina kollegor är dessutom utbildad massör, så vanlig klassisk massage kommer också att finnas här.

Förutom Gunilla själv, så kommer Hudsalongen Halmstad att ha ytterligare en heltidstjänst samt en deltidstjänst. Skulle det gå bra öppnar Gunilla Thunberg för att expandera och ta in fler anställda, men så långt ser hon inte just nu.

– Nu hoppas jag att det kommer en massa trevliga kunder och att jag får hjälpa Halmstadborna med deras hud. Jag tycker ändå att det känns bra såhär långt även om det bara har gått en dag hittills, säger Gunilla Thunberg.