Laddar

HBK-talangen provtränar med storklubb

HBK:s talangfulle 15-åring har visat framfötterna i den engelska klubben.

delningar

Halmstads BK:s talangfulle målvakt, Noel Törnqvist, har de senaste månaderna väckt intresse från flera storklubbar i Europa. Denna vecka befinner sig 15-åringen i England för att provträna med den klassiska klubben, Leeds United.

– Men det betyder inte att det blir en övergång, utan detta handlar mer om att få erfarenhet och utbildning, samt att mäta sig med deras talanger. Han är ung och då är man nyfiken på om gräset är grönare på andra sidan, säger Liridon Kelmendi, Noels rådgivare, till 24Halmstad.se.

Noel har provtränat med Leeds under hela veckan, och har visat framfötterna. Han fick inleda med U16–laget, men var för bra och blev snabbt uppflyttad till U18–laget.

– Noel är en jättebra målvakt med ett starkt rykte. Han gjorde en väldigt bra turnering i somras (Gothia Cup) och fick då många ögon på sig. Folk gillar det dem ser och det är flera klubbar som ringer och vill veta mer om honom, säger Liridon.

Hur har veckan varit? – Väldigt bra. Leeds är en förening som verkligen tar hand om sina spelare, de är i topp i England vad gäller talangutveckling och det gjorde att jag och Noel var sugna på att prova på här. Det har gått bra.

Har ni fått träffa Leeds-svenskarna, Pawel Cibicki eller Pontus Jansson? – Cibicki har vi träffat, men Jansson har ju varit med landslaget. Leeds har ju en gemensam grej där hela akademin äter tillsammans med a-laget, och det är lite de värdena vi letar efter. De bryr sig om sina talanger.

Träningsveckan med Leeds gick så bra att den anrika föreningen nu vill se mer av Noel Törnqvist, och man kommer att bjuda in honom fler gånger.

Relaterade artiklar