Laddar

HBK-talangen om landslagsplatsen: ”Grädde på moset”

Kan göra landslagsdebut i nästa vecka.

delningar

I förra veckan blev HBK:s Isac Larsson uttagen i det svenska P17–landslaget. Det är första gången som Larsson har blivit uttagen till landslagsspel.

– Det är klart att det är fantastiskt kul att få chansen att bära den svenska landslagströjan, säger Isac Larsson till 24Halmstad. 

– Det är första gången jag är med, men jag åker dit med förhoppningen att spela. Får jag chansen ska jag ge allt och göra det så bra jag kan helt enkelt, säger Larsson.

Var det väntat att du skulle bli uttagen? – Nja, väntat och väntat vet jag inte. Kanske hade lite känsla för det, men det var inget som var väntat så.

Vad tror du om chanserna till spel? – Det är klart att man vill få spela, och visa upp sig från sin bästa sida. Jag vill få så många matcher och minuter som möjligt.

 

Foto: Mattias Olsson.

Isac Larsson har tre chanser på sig under samlingen i La Manga att få göra sin debut. Den 8 februari väntar Ungern, sedan Slovakien den 10:e innan P17– landslaget avslutar med en match mot Norge den 12:e.

Isac Larsson har tillhört HBK:s A–lag under säsongsstarten och nu har han alltså även blivit uttagen i landslaget.

– Ja, det är lite grädde på moset. En boost för självförtroendet. Det är klart att fotbollen känns kul just nu. Sedan går det väl alltid lite upp och ner. Det kan ju inte alltid gå spikrakt uppåt, även om det ser bra ut på papperet. Jag jobbar på att bli bättre varje dag, säger han.

Uttagningen till landslaget gör dock att han missar HBK:s träningsläger på Irland.

– Det är tråkigt att missa det. Jag har haft en dialog med tränaren, och det är som det är, säger Isac Larsson.

 

Relaterade artiklar