HBK–talangen efter kontraktet: ”Vill nå världstoppen”

"Jag hade det lite på känn", säger Simon Andersson till 24Halmstad.

delningar

Halmstadkillen Simon Andersson har haft en spännande höstsäsong med bland annat spel i U–17 landslaget. Under måndagen blev han även belönad för sina insatser med ett A–lags kontrakt med Halmstads BK.

– Det är såklart fantastiskt roligt. Jag hade det lite på känn efter att ha varit med och tränat med A–laget under sommaren och hösten, säger Simon Andersson till 24Halmstad.

Med Isak Petterssons flytt till IFK Norrköping, har också en plats i A–lagstruppen öppnat sig. En plats den unge målvakten ska försöka att ta.

– Absolut, det ska jag försöka göra.

Vad blir målsättningen nästa säsong? – Att utvecklas så mycket jag kan och försöka att få speltid i A–laget.

Andersson hade även andra alternativ än Halmstad att välja på. Bland annat har han varit och provtränat med både Bröndby och Freiburg.

– Det var mycket tankar där, hur jag skulle göra. Men Halmstad kändes rätt, och det känns bra nu när allt är klart. Vi har en bra tränare, en bra målvaktstränare och en bra grupp så det kändes som ett bra steg att ta. Både Bröndby och Freiburg kändes bra när jag besökte dem, och det var en upplevelse. Sedan har jag ju allt här hemma, som vänner, familj och skola, och det spelade också in, säger Simon Andersson.

Hur har det varit nu när du fått träna med A–laget i Halmstad? – Jag har växt in i det mer och mer. Allt går lite snabbare, så det gäller att vara beredd och själv också vara lite snabbare.

Du har även stått i mål för U–17 landslaget, hur har det varit? – En erfarenhet och en upplevelse. Kul att få spela för sitt land. Lärorikt var det också. Det är det största hittills i min karriär.

Andersson beskriver sig själv som en modern målvakt som jobbar långt ut.

– Jag har bra fötter och bra spelförståelse. Och så är jag ju bra på att rädda bollar. Men samtidigt, för att nå hela vägen behöver jag bli bättre på allt.

Ja, den talangfulle målvakten hoppas gå långt. Riktigt långt.

– Jag vill nå världstoppen, säger Simon Andersson.

Har du någon idol som du kollar extra mycket på? – Just nu är det David De Gea, sedan gillar jag Manuel Neuer också, säger Simon Andersson.

Det återstår att se hur långt han når på sin resa mot världstoppen. Klart är i alla fall att nästa steg tas i Halmstads BK.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar