Laddar

HBK–stjärnan: ”Inte mycket att välja på”

Berättar om bänkningen och framtiden.

delningar

Med tre omgångar kvar av Allsvenskan ser läget allt annat än ljust ut för Halmstad BK som måste ta in åtta poäng på Jönköpings–Södra för att kunna nå en kvalplats. HBK:s Jesper Westerberg har inte gett upp än.

– Hoppet lever, men vi måste vinna alla våra matcher. Sedan är ju inte allt i våra händer, säger Westerberg till 24Halmstad.

Till att börja med så måste laget slå Örebro på bortaplan för att hoppet ska leva.

– Det är inte mycket att välja på. Det är bara att sätta full fart och hoppas att målskyttet lossnar.

Du har inte startat i någon av de tre senaste matcherna. Varför? – Jag missade den första av de tre matcherna på grund av skada eller snarare sjukdom. Sedan har de som spelade då blivit kvar. Det är inte mycket mer med det. Det är sådant som händer i fotboll.

Westerberg tror ändå på Halmstad i det långa loppet.

– Framtiden är svår att avgöra nu. Jag ser ljust på det i längden. Hoppas vi kan lösa något på sikt så att vi kan vara i framkant i Sverige så småningom, säger Westerberg.

31–åringen känner att han själv fortfarande har mycket fotboll i sig.

– Kroppen känns bra. Motivationen är på topp. Så länge det känns kul och jag får chansen att spela så kommer jag att fortsätta. Sedan kommer det väl ett tillfälle när man vill prioritera annat i livet. Men jag är inte där än.

Du har inga funderingar på vad som händer efter karriären än då? – Just nu har jag bara fokus på fotbollen. Jag har gått lite tränarutbildningar och sådär så det kanske kan bli en aktuell bana i framtiden. Men som det är nu fokuserar jag på att spela fotboll till 100 procent.

Relaterade artiklar