Laddar

HBK–stjärnan: ”Det man drömmer om”

Så kämpar han för att komma tillbaka.

delningar

Halmstads BK värvade under sommaren in Johan Oremo från Gefle IF, för att bidra med målskyttet. Något han också gjorde med 3 mål på 6 spelade matcher, innan en korsbandsskada förstörde säsongen.

24Halmstad ringde upp Oremo för att ta ett snack om rehabiliteringen och hans första tid i HBK.

Hur mår du idag? – Jag mår bra tycker jag. Sedan är det såklart trist med serien, att vi åkte ut. Skadan har också såklart varit jobbig. Men vi får se framåt och ta nya tag.

Hur går rehabiliteringen tycker du? – Jag tycker att det flyter på bra. Simon (Bakkioui, sjukgymnasten) är duktig på det han gör. Jag litar helt och hållet på honom. Jag har inte drabbats av något bakslag vad jag har märkt i alla fall.

Hur mycket tränar du nu? – Jag kör dubbla pass på vardagarna. Ett pass på förmiddagen och ett på eftermiddagarna. Kan bli upp mot fyra timmar per dag. Sedan är helgerna fria från träning.

Även 2010 drabbades Oremo av en korsbandsskada, fast då i det andra knät. Så lite att jämföra med har han.

– Jag tror nog att det går lite bättre i rehabiliteringen nu än vad det gjorde då. Det känns som om jag ligger före det tidsschemat jag hade då. Samtidigt är det längesedan och det är min egen känsla, så jag vet inte om det finns några faktiska bevis för att det faktiskt är så, säger Johan Oremo.

Innan den tuffa skadan hade annars Oremo fått en bra start i sitt nya lag.

– Det kändes bra när jag spelade. Det gjorde det ännu mer surt att skadan kom och bröt av det. Jag kom in bra i laget, fick göra mål direkt, och sedan två till, så det var en bra start, och jag trivs här.

Hur trivs du i Halmstad? – Jag trivs bra, Både jag och familjen. Det är mysigt och fint här. Nu kom vi på sensommaren, och sommaren ska ju vara den bästa tiden här. Så jag ser fram emot fler somrar här i Halmstad.

Har du fått mer tid över till annat nu efter skadan? – Det känns nästan som om jag är iväg mer nu. Samtidigt så blir helgerna lediga, så då har det blivit mer familjetid. Men på vardagarna har jag mina dubbelpass, så då känns det nästan mer hektiskt än att spela.

Veckodagarna ser relativt lika ut för Oremo under rehabiliteringen.

– Jag åker in och äter frukost med laget. Sedan kör jag ett pass på Örjans Vall. Sedan är det lunch innan jag kör ett pass hos Simon på kliniken. Vad jag tränar på beror på hur knät har reagerat och vad vi gjorde dagen innan, så träningen ser lite olika ut. Sedan åker jag hem till familjen.

Jag antar att du är ganska sugen på att komma tillbaka ut på fotbollsplanen igen? – Jag är otroligt sugen. Det är det man drömmer om. Att få vara med ute på planen. Nu var det längesedan jag spelade fotboll och det är det jag vill hålla på med, säger Johan Oremo.

 

 

Relaterade artiklar