Laddar

HBK redo för säsongsdebut: ”Det är viktigast”

Laget möter Falkenberg under lördagen.

delningar

På lördag spelar Halmstads BK sin första match för säsongen då gästande Falkenberg väntar i en träningsmatch på Skedalahed. HBK:s tränare Igor Krulj, vet vad han vill ha ut av matchen.

– Det är viktigast att vi gör det vi har tränat på de här första tre veckorna. Vi har jobbat väldigt mycket med speluppbyggnad. Både i låst spel där målvakten sätter igång bollen, men även hur vi tar oss fram i banan. Så det ska bli väldigt spännande att se hur långt fram vi har kommit. Det kommer också bli en match med många byten, så samspelet mellan spelarna blir också intressant att se, säger Igor Krulj till 24Halmstad.

  Foto: Mattias Olsson.

Är det speciellt att möta just Falkenberg i första matchen. – Vi har fullt fokus på matchen och full fokus på vår prestation. Vi vill vinna alla matcher, så att det är Falkenberg som står på andra sidan spelar inte så stor roll, vi ska fokusera på vårt.

Man kan förvänta sig en hel del byten under matchen.

– Det kommer att bli en del byten i halvlek, och en del byten i andra halvlek. Men det blir inte två olika elvor i halvtid, säger Krulj.

  Foto: Mattias Olsson.

Hur känns det att det äntligen är dags att spela match? – Det ska bli fantastiskt roligt, vi tränar ju dagligen för att spela matcher och visa upp det vi tränat på, så det ska bli fantastiskt kul att få sätta igång.

Har du morgondagens lag klart för dig? – Till stora drag har jag det. Nu har vi precis avslutat passet och vi har alltid en liten check efter träningspassen. Men i mitt huvud så är det ganska klart.