Laddar

HBK och FC Köpenhamn blir ett

Halmstads BK och FC Köpenhamn inleder samarbete. Foto: Krister Andersson/Ludvig Thunman/Bildbyrån

Har utvecklat ett strategiskt partnerskap tillsammans.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Det var 2016 som Halmstads BK började snegla mot Köpenhamn och Danmark på allvar. Marcus Mathisen, som stod utan kontrakt, Aboubakar Keita och Mads Roerslev plockades alla in från FC Köpenhamn. De två sistnämnda genom ett lån.

Nu har klubbarna kommit överens om att ingå i ett strategiskt partnerskap, vilket utgör en stor del av om spelarutveckling och kunskapsöverföring mellan klubbarna. Det innebär också att HBK kommer ha större möjlighet till att kunna låna över spelare från den danska storklubben.

– De spelare vi har haft från FCK har en mycket hög sportslig nivå. De är välutbildade som fotbollsspelare, de vet vad som krävs för att vara en professionell fotbollsspelare och har en stark mentalitet. De har haft ett bra inflytande på vår träningsmiljö i vardagen och har också bidragit kraftigt i våra prestationer. Att vi kommer att kunna få fler av FCK:s talangfulla spelare i framtiden är definitivt en väldigt spännande möjlighet för oss, säger Igor Krulj, tränare i HBK, till klubbens hemsida.

Halmstads BK har tidigare ingått i ett liknande samarbete, då med den spanska klubben Espanyol.

Relaterade artiklar