Laddar

HBK-målvakten om succén

HBK fortsätter att ha problem med att göra mål. Mot Örebro blev det på nytt mållöst. Men Isak Pettersson imponerade återigen i målet.

delningar

Halmstad BK har haft oerhörda problem med att göra mål och var i behov av poäng hemma mot Örebro. Men inte heller den här gången blev det något mål för HBK – och efter nio spelade matcher har de endast producerat fem mål framåt.

– Jag tycker fan vi borde vunnit alltså. Första 30 spelade vi riktigt bra och i andra har vi bra tryck på dem. Men nej, jag tycker att vi borde vunnit i dag, sa Isak Pettersson till C More efter slutsignalen.

Pettersson var annars den klart bäste HBK-spelaren för dagen och imponerade på nytt. 19-åringen har under våren gjort debut i allsvenskan och formen är fortsatt uppåtgående.

– Det är kul att rädda, men vi skulle haft tre poäng, sa han och fortsatte:

– Jag gör bara mitt bäst och hittills har det känns helt okej, men visst, det känns bra.

Vad är förklaringen till formen? – Vi har fått en ny målvaktstränare (Damir Hadrovic) som jag fått bra stöd av. Sedan har jag utvecklat mitt lugn i spelet och har fått en bra självförtroende.

Vad ska ni göra för att vända svackan? – Finns ingenting vi kan göra åt det som har varit, vi måste jobba på och trycka in bollen.

För HBK återstår nu två matcher innan uppehållet. Två bortamatcher i form av IFK Norrköping och Sirius.

Allsvenskan Halmstad BK–Örebro SK 0–0 (0–0) Startelva: Isak Pettersson – Andreas Bengtsson, Marcus Johansson, Fredrik Liverstam, Adnan Kojic – Sead Haksabanovic, Aboubakar Keita, Ivo Pekalski, Nikolai Alho – Fredrik Olsson, Alexander Ruud Tveter. Publik: 3 162, Örjans Vall.

 

Relaterade artiklar