Laddar

HBK kryssade i årets första match

Det blev en jämn match mellan Halmstads BK och Falkenbergs FF.

delningar

Under lördagen spelade Halmstads BK sin första match för säsongen då Falkenbergs FF gästade Skedalaheds IP. Och det var HBK som inledde matchen piggast under de första 10 minuterna, där Gabriel Gudmundsson tidigt satte gästernas målvakt Johan Brattberg på prov.

Även spelmässigt var det HBK som hade det mesta inledningsvis och det tog 12 minuter innan gästerna hade något som påminde om en målchans.

Halvvägs in i första halvleken blev det plötsligt väldigt dramatiskt då hemmalaget skapade en riktigt farlig chans, som dock till slut kunde slås undan av en FFF back. I samma sekvens gör Gudmundsson ett starkt hemjobb, men bakåtpassningen blir något för hård och blir det svåraste prov Malkolm Nilsson ställts på så långt. Men han lyckas hantera passningen.

Första halvleks bästa chans är också HBK:s. Det är Kosuke Kinositha som kommer fri framför mål efter fint förarbete av Gabriel Gudmundsson. Men målvakten räddar Kinoshitas avslut. Mot slutet av halvleken blir spelet något tuffare, bland annat får Gudmundsson en smäll och byts ut precis innan paus, men de klara målchanserna lyser med sin frånvaro.

Ställningen i paus  är således 0–0.

I den 58:e minuten får Kinoshita ytterligare en farlig målchans, men han får inte någon riktig träff på avslutet. I omställningen efteråt får även Falkenberg en farlig chans som Malkolm Nilsson i målet, räddar snyggt. Den chansen stärkte bortalaget som bara minuten senare har ett avslut tätt utanför.

Men HBK kom tillbaka och tog tag i spelet igen, och hade det mesta av spel och bollinnehav, och var som farligast när de kom runt på kanterna, men inspelen från kanterna blev inte så precisa som önskat.

Annars var det en halvlek som präglades av mycket kamp och mycket vilja från båda lagen. I den 84:e minuten skapade dock HBK en riktigt farlig chans, men Thomas Boakyes avslut tog i målramen.

Men matchen förblev mållös och slutade 0–0.

– Det är en godkänd prestation, och vi kommer fram till väldigt många målchanser. Sett över 90 minuter så tycker jag att vi är det klart bättre laget, säger HBK:s tränare Igor Krulj till 24Halmstad efter matchen.

Matchfakta: Halmstads BK – Falkenbergs FF: 0–0 (0–0)

 

Relaterade artiklar