Hårt tryck på uppskattad musikal

Foto: Linus Nilsson/Pressbild

Musikalen Djungelboken har hittills fått fina omdömen. På söndag kommer den till Halmstad och redan knappt en vecka innan föreställningen – är biljetterna på väg att ta slut.

delningar

Mowgli, Baloo och Bagherra är "bara" några av de fartfyllda karaktärerna ur Djungelboken, som gästar Halmstad på söndag. Tillsammans skapar de välkända djuren en musikal utan dess like.

– Det är en spektakulär och familjevänlig show som varvas med mycket humor och spänning. Publiken kan förvänta sig mycket musik och dans. Nu har vi varit i bland annat Stockholm, Örebro och Norrköping där den varit mycket uppskattad, säger Marie-Louise Kanon, pressansvarig på Dröse & Norberg.

Utöver showen i sig, har dräkterna också hamnat i rampljuset – både av publiken och media. De är specialtillverkade, vilket gör att exempelvis Shere Khan blir jättestor.

– Dräkterna står Thomas Malmros för. Han har utformat dem så att showen blir lite extra. De (dräkterna) är verkligen jättefina, berättar Marie-Louise Kanon.

Men de som förväntar sig att få se en grå Baloo kan få tänka om. I showen är den nämligen svart, precis så som i de första böckerna. Regissören Robert Dröse och producent Anna Norberg står för manuset. Duon har gått tillbaka till de första böckerna av Djungelboken där inspiration har hämtats. Det innehär också att musiken skiljer sig ifrån den som finns på film.

– Musiken är helt nyskriven, förklarar Marie-Louise.

Intresset bland Halmstadborna för att gå och se den här showen på söndag är jättestort. Redan har det sålts 2 100 biljetter, vilket innebär att endast 400 biljetter finns kvar.

– Om vi räknar med lapp på luckan? Det gör vi alltid. Den här showen har även varit väldigt omskriven i media, så vi tror att de där sista 400 biljetterna kommer att gå åt, avslutar Marie-Louise Kanon.

I rollistan återfinns bland annat Méndez, Tilde Fröling och Gunilla Backman.

Djungelboken kör igång med start klockan 13 på Halmstad arena på söndagen.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar