Laddar

Hårt kritiserade förslaget kan ändras

Vad tycker du, bör förslaget ändras?

delningar

Det omdiskuterade förslaget om fria byten från division 1 (damer) och division 2 och 3 (herrar) kan rivas upp och ändras. Det ska beslutas under ett extrainsatt möte på tisdagskvällen. Det skriver SVT Halland.

I början av december beslutade Svenska fotbollförbundet att införa ett fritt avbytarsystem i de lägre elitdivisionerna – division 1 för damer och division 2 och 3 för herrar.

Förslaget kom från Hallands fotbollförbund. Men har mötts av hård kritik. Kritiken har gjort att fotbollförbundet är beredda att ompröva beslutet. Något som nu alltså kommer att ske ta ställning till under tisdagskvällen.

– Första frågan blir om beslutet från december ska rivas upp eller inte. Och om det rivs upp får vi ta ställning till förbundets alternativa förslag, säger Gunilla Gustafsson, Hallands representant vid det extrainsatta mötet.

Det alternativa förslaget innebär att beslutet revideras så att det tillåts max fem byten per match – istället för ett obegränsat antal. Men fler förslag kan komma upp på mötet.

Halland kommer i första hand att rösta för att beslutet i december inte rivs upp och ändras.

– Vår främsta ambition i det här är att det ska främja yngre spelare. Vi ser att många yngre spelare blir uttagna till matcherna, men inte byts in och till slut tröttnar de och slutar, säger Gunilla Gustafsson.

Motståndarna till förslaget menar att de fria bytena kan missbrukas och att spelet blir lidande.

– Vi har ju fria avbytarsystem i lägre divisioner och där ser vi inte de tendenserna, svarar Gunilla Gustafsson.

Relaterade artiklar