Harrys i Halmstad fixar klappen åt barnen

Granen på bilden tillhör Harrys i Falkenberg. Foto: Wilhelm Nilsson/Peter Hammarström

Krogkedjans projekt ska ge barnen en fridfull jul.

delningar

Nytt för i år är att krogkedjan Harrys samlar in julklappar fram till sista december. Varje enskild Harrys-restaurang bestämmer vart julklapparna ska gå. I Falkenberg har man valt att skänka årets julklappar till Barn-och ungdomsavdelningen på Halmstad sjukhus. I Halmstad har restaurangen i stället valt att ge sina julklappar till de barn som kommer på Julbord för alla, vilket innebär att julklapparna delas ut redan på söndag.

– Hos oss var valet ganska enkelt. Vi har varit med och bidragit med julskinka på Julbord för alla sedan dess start. Då har vi sett väldigt många barn som verkligen skulle uppskatta våra julklappar, säger Anna Hultberg, krögare på Harrys i Halmstad.

I dagsläget har mellan 15 till 20 julklappar samlats in i Halmstad, som ligger under restaurangens julgran. Men Anna Hultberg uppskattar att det sammanlagt kan bli 30 julklappar totalt innan söndag. Hon menar att flera hört av sig och att de tänker komma förbi under helgen för att överlämna julklappar.

– De (paketen) är väldigt fint inslaget. I många fall har även barnen till de föräldrarna som köpt julklappen, själv gått fram till granen och lagt paketet.

Halmstadkrögaren har sina aningar vad som gömmer sig bakom de inslagna paketen. Något avslöjande tänker hon dock inte göra, för att hålla spänningen vid liv. Dock kan vi konstatera att det finns två sorters gåvor som förhoppningsvis inte döljer sig under granen.

– Vi har sagt att man inte får ge bort mat, då det finns mycket allergier. Det andra kravet är att ingenting får vara begagnat, utan allt ska vara nytt och fräscht, avslutar Anna.

Fotnot: Julbord för alla arrangeras för fjärde året i rad för de människor som "själva inte har råd, de som inte har någon att äta julmat med och de som vill komma in i värme och gemenskap", skriver samhällsprojektet på sina Facebooksida.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar