Här kan Halmstads nya musikscen ta form

Nu inväntar initiativtagarna ett besked av kommunpolitikerna.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Kajskjulet på Söder och Roots på Bastionen har under en längre period samverkat och tillsammans ordnat över 100 konserter. Ett sådant samarbete kan dock bli ett minne blott ifall parterna inte gör något åt det. Det efter att Kajskjulet endast har sin lokal kvar till årsskiftet samtidigt som Roots har en allt för liten scen att erbjuda.

Nu för Roots en dialog med Rotundan och Dramalogerna om ett bredare samarbete. En ny musikscen ska bli verklighet, dock först om Halmstadpolitikerna ger ett godkänande i planerna.

– Vi hade nyligen ett möte med Halmstad Kommun och bollen ligger nu hos Samhällsbyggnadsutskottet som precis som vi verkar för en positiv utveckling utav Halmstad och dess invånare.

Hur en ny musikscen skulle kunna se ut, har initiativtagarna redan klart för sig. Idén är att flytta in på Bastionen.

– Valvet under Bastionen har stått outnyttjad i över 15 år. Det drygt 350 kvm betongrummet kan bli en otrolig mötesplats där allt från livekonserter till föreläsningar & workshops kan äga rum. Det handlar om en investering på runt 4 miljoner kronor från Halmstads kommun som givetvis ska betalas tillbaks i form utav hyra. Investeringen skulle resultera i ett 20-tal nya anställningar med fokus på ungdomar, skriver Kajskjulet och Roots i ett mejl.

Kajskjulet och Roots menar att de "inte gör det här för egen vinning", då de "inte ser sig som några krögare, utan som kulturarbetare". Nu vill parterna att musik- och kulturlivet ska få leva vidare i Halmstad och det tror dem alltså görs bäst av en ny musikscen för invånarna.

– Vårt mål nu är att skapa en opinion för en ny scen, övertyga Halmstad om allt det bra som det skulle föra med sig, både ekonomisk och socialt, skriver dem och fortsätter:

– För det är trots allt den glädje och kärlek, både till varandra men även till själva livet som vi upplever bland människor under de olika tillställningar som får oss att brinna outtröttligt.

Enligt Kajskjulet och Roots beräkningar skulle en ny musikscen "genera 150 konserter om året" och "tusentals besökare varje månad".

Kapaciteten beräknas till 400 stående och 150 sittande personer i lokalen.

Kajskjulet och Roots har i sin pressrelease sammanställt ett bildkollage som omfattas av ställenas flera konserter. Se bilderna i spelaren ovan.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar