Laddar

Här är Halmstads nya krog: ”Vilken respons vi fått”

Då är det grand opening för källarkrogen.

delningar

Här kommer ett glädjebesked för pubälskare i Halmstad. I morgon, fredagen den 1 december, öppnar en ny källarkrog – Vinyl. Krogen har blivit sex månader försenad, men nu står allt klart.

Och den har redan blivit en succé – restaurangen är fullbokad, både på fredagen och lördagen.

– Det är skitroligt, rent ut sagt. Vi gick ut med öppningsdatumet vid 12-tiden i går, och 12.30 så var det fullt. Folk verkar ha efterfrågat ett sådant här ställe, säger pubens ägare till 24Halmstad.se.

Hur länge har du gått i de här tankarna? – Jag har varit med och professionellt utveckla andra ställen. Jag har sett vilka möjligheter som har funnits, så tankarna har funnits länge. Nu hittade vi en riktigt bra lokal som passade i konceptet, så då var det bara att slå till. Nu känns det fantastiskt bra.

 Foto: Vinyl

Han beskriver krogen som en bierkeller; en mysig restaurang och musikkrog i samma paket. Under premiärhelgen kommer populära artisten Amanda Aasa att uppträda, och ägarna utlovar att flera andra artister kommer att underhålla på den sex kvadratmeter stora scenen i december.

– Jag tror att just kombinationen av mat, dryck och nöje är det som kommer att göra Vinyl populärt. Vi tror att Vinyl kommer att bli ett jättebra ställe för de som vill de som går ut lite mindre sällan. Nu får de ett ställe där de känner sig hemma, som ska vara fantastiskt roligt att gå till, säger pubens ägare.

På menyn som sträcker sig från pizza till soulfood finns bland annat en så kallad ”chicken wings roulette”. Där får man snurra kycklingen, där en av vingarna är dippad i en extremt stark ghostpeppar. Men det är inte allt som sticker ut; på golvet hittar man ett annat udda inslag.

– Vi kommer att ha svenska stjärnor i golvet, en ”Walk of fame”. Just nu har vi ett 20-tal, men det kommer att växa. Vi har allt från Avicii till Jerry Williams nu, men tanken är att det ska finnas Halmstadsbor framöver. Vi tänker att vår publik ska få rösta fram vem som ska vara på golvet, säger pubens ägare.

 Foto: Vinyl

 Foto: Vinyl