Laddar

Här är Halmstadbornas favoritpizza

Klassiska pizzadagen närmar sig. Vilken är din favorit?

delningar

Det är den omdebatterade, men mycket populära pizzan Hawaii som är Halmstadbornas favoritsort, det visar statistik från Onlinepizza. Pizzan har under senare tid varit omdiskuterad på sociala medier då många menar att det är helt galet med ananas på pizza.

Av de olika sorter som erbjuds på en pizzameny väljer 3,83 procent en Hawaiipizza. Det kan kännas väldigt lågt för att vara den klara favoriten. Anledningen är dock att den absolut vanligaste pizzasorten är den som Onlinepizza kallar för egenmodifierad, det vill säga att kunden själv bestämmer vilka tillbehör man vill ha på sin pizza. Den egenmodifierade pizzan stod för 56,34 procent av beställningarna.

– Traditionen med pizza på nyårsdagen är för många lika viktig som julskinka på julbordet och fyrverkerier på nyårsafton. Det ser vi också tecken på i vår statistik, där tre gånger så många beställer hem pizza jämfört med en vanlig söndag. Högst tryck är det mellan 13.00 och 19.00, då blir det riktigt svettigt för alla pizzabagare, säger Daniel Strömberg, vd för Onlinepizza.

  Foto: Skärmdump/Press

Relaterade artiklar