Laddar

Här är Hallands populäraste vårdcentraler

Av de 100 vårdcentraler i Sverige som har nöjdast patienter är 72 privat drivna.

delningar

Vårdföretagarna har analyserat SKL:s (Sveriges Kommuner och Landsting) senaste nationella patientenkät utifrån vårdcentralernas regiform.

I Halland ingår 48 vårdcentraler i undersökningen. Hälften av de 48 drivs i privat regi och får också högre kvalitetsbetyg av patienterna. 14 av de privata vårdcentralerna i Halland platsar även på Sveriges topp-100-lista.

– Sjukvård är för väljarna en av de viktigaste valfrågorna och undersökningen visar att de privat drivna vårdcentralerna har en självklar roll att fylla, säger Håkan Tenelius, näringspolitisk chef hos Vårdföretagarna.

De privat drivna vårdcentralerna är uppskattade av patienterna som upplever att kvaliteten är något högre i den privat drivna primärvården än i den landstingsdrivna.

Den största är skillnaden gäller kontinuitet. De privat drivna vårdcentralerna får högre kvalitetsbetyg på grund av att patienterna där får i högre utsträckning träffa den läkare de förväntade sig, och samma läkare vid sina besök.

– I ett politiskt klimat präglat av förslag om vinsttak finns behov att visa hur uppskattade de privat drivna vårdcentralerna är av sina patienter, säger Håkan Tenelius.

De tio mest populära vårdcentralerna i Halland:

1. Laholmshälsan – Laholm, Privat 2. Läjeskliniken – Varberg, Privat 3. Söndrumskliniken – Halmstad, Privat 4. Kattegattkliniken – Halmstad, Privat 5. Strandängshälsan – Laholm, Privat 6. Läkargruppen Tre hjärtan – Halmstad, Privat 7. Husläkarna Falkenberg – Falkenberg, Privat 8. Stenblommans Vårdcentral – Kungsbacka, Privat 9. Viktoriakliniken Kungsgatan – Halmstad, Privat 10. Capio Husläkarna Vallda – Kungsbacka, Privat

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Så kan din arbetsplats bli brandsäker

Med digitala verktyg och professionella brandskyddstekniker hjälper Anticimex företag att säkerställa en brandsäker arbetsplats.

1 person har reagerat på denna nyheten

1 person har reagerat på denna nyheten