Här är det karibiska flower-power hotellet på Västkusten

Unikt hotell öppnar, med bara några meter ner till havet.

delningar

Makarna Lars Abrahamsson och Margit Abrahamsson har tidigare drivit ett hotell på ön Bequia i Västindien under 25 år. Nu har de startat Flipflop Beachbar and Rooms i Olofsbo med ett unikt, karibiskt flower-powertema och med utsikt över havet.

- De sista trettio åren har all vår verksamhet legat nära havet. Det är en av våra affärsidéer att det inte ska vara mer än femtio meter från havet. Vi bor femtio meter från havet också. Havet är vår källa till energi om man säger så, berättar Lars Abrahamsson.

Det var för ett år sedan som makarna tog över huset på Havsvägen 19, och sedan dess har renoveringen varit i full gång. Restaurangen öppnade i slutet av juni i fjol, och snart är de 16 rummen färdigrenoverade med en unik inredning i varje rum.

- Vi har kommit halvvägs ungefär på det vi ska göra. Det ska vara klart innan midsommar, säger Lars.

Den unika och färgglada inredningen har de lyckats skapa med hjälp av designers, konstnärer och en streetartist från England. Konsten ger sig uttryck i färgglada tavlor, väggar, dörrar och på den handmålade trappan. Dessutom har de handplockat detaljrika, handmålade skåp som de letat efter under en resa till Indien.

- Det är färggrant överallt, vi går mycket i 60-tals färger och den stilen som var då. När vi är klara ska det vara som ett konstverk från att du kommer in tills du går, säger Lars.

Förutom konst pryds väggarna av artister som Janis Joplin, John Lennon och Elvis Presley. Och det är inte bara inredningen som fått det unika temat. Hotellet lägger fokus på konst, mat och musik och menyn på restaurangen består av "exotisk mat med en karibisk tvist".

I den tropiska baren har de anställt en mixolog från London som tillverkar drinkarna, och dessutom blir det en exotisk genre på konserterna som är planerade till sommaren. Ett flertal internationella artister är bokade och bland annat kommer vinnaren från Idol i Karibien att uppträda.

- Vi kör inga traditionella trubadurer eller något sådant, vi kör mer exotiskt. Varje dag kommer vi ha livemusik här, från den 1 juli till den 10 augusti.

Men hur hamnade egentligen de västindiska hotellägarna på Västkusten? Lars berättar att makarna ursprungligen är från Göteborg, och att de spenderar vintrarna i Västindien och Florida. De senaste åren har somrarna spenderats i Glommen, där de driver Glommens Fiskekrog.

- En vännina bodde i Glommen, så när vi kom på våra årliga besök i Sverige brukade vi besöka henne. För fem år sedan stannade vi över några nätter. Vi lånade en cykel och cyklade ner till Glommens hamn, mot Olofsbo och runt bland fyren. Vi tyckte det var så jäkla fint, det var fantastiskt. Och då visade det sig att en restaurang borta i Glommen var till salu. Så då köpte vi den - Glommens Fiskekrog. Vi tyckte det var så otroligt fint och fantastiskt läge, förklarar han.

Deras nya pärla vid havet har nu blivit Flipflop Beachbar and Rooms, och vad Lars vet finns det inget liknande koncept i Sverige. Genom att vara ensamma i sitt slag hoppas de på att kunna skapa en stark upplevelse bland andra som är intresserade mat, musik, konst och design.

- Det här har vi tänkt på länge, vi gör ett koncept som är designat för oss och inte för någon annan. Vi lever verkligen vår dröm fullt ut och gör bara sånt vi tycker är kul. Vi har inga kommersiella intressen egentligen, det kommer sen om allting fungerar. Men just nu målar vi våra erfarenheter och vår historia i byggnaden, säger Lars. Han fortsätter:

- Det är så kul att gå till jobbet varje dag, för allting handlar om att må bra. Det handlar om glädje, färg, konst, musik, mat och bad. Att glädja folk helt enkelt, och det är så jäkla roligt.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar