Laddar

Här är de största händelserna i Halmstad 2019

Seinabo Sey, handbollslandslaget och Dr. Hook gästar Halmstad under 2019.

Fullspäckat schema väntar Halmstad det första halvåret.

delningar

2019 kastar igång med en rafflande landskamp i Halmstad arena den 6 januari. Herrarnas handbollslandslag tar då emot Ryssland i ett genrep inför VM i Danmark. Andreas Nilsson, Kim Ekdahl du Rietz och Jim Gottfridsson är några av stjärnorna som återfinns i den svenska truppen.

– Ett VM-genrep mot en klassisk handbollsnation i en stad med starka handbollstraditioner och där två av mina föregångare på förbundskaptensposten, Bengt Johansson och Ola Lindgren, fostrats. Jag ser fram emot att komma till Halmstad med landslaget och slipa på de sista detaljerna inför det då stundande VM-slutspelet. Ryssland kommer att vara en riktigt bra värdemätare för oss, säger förbundskaptenen Kristján Andrésson till Handbollslandslagets hemsida.

Väl framme i februari står de funktionsnedsatta i fokus. Den 2 februari är det dags för Funkisfestivalen, även den i arenan. Festivalen är sedan 2011 Sveriges största melodifestival för personer över 15 år med kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning inom LSS.

2015 arrangerades tävlingen på Cirkus i Stockholm. Inför 1 200 åskådare mottog Halmstadbon Pär Andersson publikens jubel, när han gick segrande ur tävlingen med låten "Stad i ljus".

– Jag blev jätteglad när de sa mitt namn och jag vann, sa Pär Andersson efter finalen.

 Det kommande året kommer även att bjuda på en hel del kända ansikten, såväl utländska som svenska. Vad sägs om Dennis Locorriere, Andrew Lloyd Webber och Karsten Torebjer? Eller Pernilla Wahlgren, Charlotte Perrelli och Seinabo Sey?

Se i listan nedan, för de större händelserna i Halmstad under det första halvåret 2019.

Relaterade artiklar