Laddar

Han vann stortävlingen: ”Kul att jag är bra på någonting”

Han tog hem Bartender Shake off 2018.

delningar

Under söndagskvällen avgjordes Bartender Shake off på The fox and anchor. När resultaten från drinktävlingen och snabbhetstävlingen var sammanräknade stod det klart att vinnaren var Victor Kling Tjäder från The Dubliner. Förutom att vinna totalt så blev det även en seger i just snabbtävlingen.

– Jag blev skitglad, jag tycker det är kul att jag är bra på någonting, säger Victor Kling Tjäder med ett skratt till 24Halmstad.

– Det känns kul att kunna vara med och vara en bidragande faktor till en sådan här tävling. Det är kul och vara med och lyfta fram bartenderyrket.

Hur viktigt är det att vinna när du i princip ställs mot alla lokala bartenders i Halmstad? – Det blir ju väldigt viktigt när alla känner igen varandra och man träffats förr. Men jag tycker att vi har en bra gemenskap mellan alla krogarna här i staden, och att det faktiskt fungerar att göra en sådan här grej. Att vi kan ha kul tillsammans.

 

Foto: Mattias Olsson.

I och med segern tog Kling Tjäder hem totalen för tredje året i rad. Även hastighets tävlingen har han vunnit innan.

Drinken du gjorde på tävlingen. Kan man få den på Dubliners framöver? – Jag har gjort den här typen av drink innan, men just den här var helt ny för mig. Man kan få den typen av drink hos oss, absolut. Kanske inte just exakt den alltid. Men den typen av drink kan man alltid få.

Som bartender har Victor Kling Tjäder jobbat i fem eller sex år, och han trivs utmärkt. Han driver även puben och baren på The Dubliners i vanliga fall.

–Det bästa med att vara bartender är många grejer, men roligast tycker jag är när jag får gör drinkar, där jag får jobba med smaker och nya grejer, och nya metoder på hur man skapar, och man kan hitta nya smaker.

– På ett annat sätt kan det vara kul att stå på en nattklubb, där det är högre tempo, man snackar med folk, kastar ut lite groggar och öppnar lite öl, och har en bra festkväll med dem, säger Victor Kling Tjäder.

Har du någon annan tävling du siktar på framöver? – Ingenting är planerat nu. Men jag skulle vilja ställa upp i kvalet till Årets bartender, om det finns tid för mig att vara med och hinna öva lite innan.

Se faktarutan för att se vilka ingredienser Victor Kling Tjäder hade i sin drink.

Ingredienser:

Gosling´s Black seal rum.

Cointreau

Angustura Orange Bitter

Färska Blåbär

Färsk Limejuice

Sockerlag

Äggvita

Apelsinzest