Han vann innovationspriset i Halland

Foto: Mattias Olsson

Går vidare till den nationella finalen.

delningar

Vinnaren av SKAPA-priset har nu utsetts i Halland, på Halmstad slott. Innovationspriset har delats ut sedan 1986 och vinnaren i Halland blev Mohsen Haj-Bolouri från Ondemove, med motiveringen:

”Ondemove drivs av Mohsen Haj-Bolouri och Magdalena Hansson som tidigt såg ett behov av att tillgängliggöra hörselhjälpmedel på marknaden. Med ny teknik och färdig produkt ämnar man förändra branschen genom att göra hörhjälpmedel trendiga och lättillgängliga för slutkonsument – Medical goes Consumer. Med ett skarpt affärssinne och en lovande start på en teknisk avancerad produkt som kommer att hjälpa många människor till ett bättre liv har OnDeMove utsetts till halländsk kandidat för SKAPA-priset 2018.".

Vinnaren får 10 000 kronor och en plats i den nationella finalen som äger rum på SKAPA-galan på Stockholmsmässan 8 november.

Även unga entreprenörer blev prisade i Halland. Christoffer Olsson, Felix Sällström och William Wolff från Relode AB fick ta emot SKAPA-priset för unga innovatörer, med motiveringen:

”Relode startade som UF-företag av ett par vänner 2014 och med driv och innovation från grundarna har shakern snabbt hittat sin plats på marknaden. Med en kombination av företagsamhet och gediget bakgrundsarbete har Relode Shaker snabbt hittat sin plats på marknaden, gratulationer framförs till Relode som halländsk kandidat för SKAPA-priset för unga innovatörer 2018.".

Karl Forssman fick ta emot priset som Årets mentor med motiveringen:

”Årets mentor har hjälpt sin adept långt mer än förväntat, allt från att skapa diskussionsgrupper för framtagning av ny design till att bolla tankar och idéer för tillväxt och företagsutveckling. Han har bidragit med oerhört mycket kunskap och dessutom hjälpt till med faktiska kontakter i USA som möjliggjort export på amerikanska marknaden. Många förtjänar säkert att bli årets mentor men när det gäller denna mentor så har han verkligen gått ”above and beyond” och gör det än idag.”.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar