Laddar

Han öppnar ny rockbar i stan: ”Kommer bli en tuff utmaning”

Då sker premiären.

delningar

Den 11 maj öppnar en ny Rockbar i Halmstad. Öppningen kommer att ske i det som nu är Bellmans Bar & Nattklubb. I samband med att den nya rockbaren öppnar så kommer också namnet att bytas till TNT.

Det är Halmstadbon Amer Ajvaz som kommer att sköta och driva klubben.

– Jag tycker att det behövs en rockbar i stan sedan James rockbar försvann. Folk vill ha ett rockställe att gå till, säger Amer Ajvaz till 24Halmstad.

– En gammal vän kontaktade mig och frågade om jag ville driva en rockbar, så när jag fick den chansen så kände jag att jag skulle tacka ja till det. Det kommer att bli en tuff utmaning, men jag gillar utmaningar och man får ta chanserna. Det skadar inte att prova.

 

Amer Ajvaz. Foto: Mattias Olsson.

En del av utmaningen för Amer Ajvaz är att han inte drivit någon bar innan.

– Jag har ingen erfarenhet av barbranschen utan har bara stått på andra sidan baren. Sedan kommer jag att få hjälp av ett litet team som hjälper mig med olika saker. Till exempel att boka gig, för vi kommer att ha livespelningar och så.

– Den 11 maj, när vi har premiär så kommer vi ha ett lokalt band som spelar. Sedan ska vi försöka att ha ett band som spelar åtminstone två gånger i månaden, gärna varje helg, säger Ajvaz.

Den 11 maj är det alltså premiär, och nya TNT kommer att ha öppet till klockan 03. Något Amer Ajvaz tror kommer att gynna dem.

– Det är många som stänger vid 02, och då har folk ingenstans att ta vägen, detta kommer att vara ett schyst alternativt, säger han.

I dagsläget jobbar man med att göra om interiören, och hoppas kunna ha både spelmaskiner och airhockey spel på plats så småningom. Tanken är att kunna ha olika teman, och förhoppningen är att locka mer än bara rockare. Det nya namnet TNT är en hyllning till AC/DC, ett namn som valdes efter att man från början hade över 40 förslag.

– Nu är det bara det roliga som återstår, att sätta allt på plats. Det är mycket fixande som inte syns, som beställningar, städning och allt pill i baren. Men vi håller schemat, så allt går som det ska, säger Amer Ajvaz.

Vad har du för mål? – Målet är att ha roligt och driva ett roligt koncept, och framförallt ha en stor utmaning som man känner, att det är svårt, men att det bara är att tänka framåt och positivt. Förhoppningsvis ska man kunna göra sig hörd. Vi har fått mycket respons och det är kul att jobba efter det. Planen är långsiktig och vi börjar basic för att sedan bygga upp det mer och mer.

 

Foto: Mattias Olsson.

Sponsrat inlägg

En digitaliserad kommun – en tryggare framtid

Halmstads stadsnät fortsätter arbetet med att digitalisera kommunen. Med smarta, tekniska lösningar kan flera framtidsutmaningar lösas för både privatpersoner och hela samhället.