Han öppnar ny krog i Grötvik

Ken Karlsson öppnar nytt i Grötvik. - Foto: Wilhelm Nilsson

Halmstadkrögaren uppfyller drömmen.

delningar

Grötvik kommer snart återigen bli en pärla för både mat och dryck. Det vill Halmstadkrögaren Ken Karlsson lova som nu öppnar Hamnkrogen i Grötviks hamn.

Krögaren, som också driver den populära restaurangen GomiddaFlygstaden, har länge haft drömmen om att få styra skutan i Grötvik. Och nu går alltså visionen i uppfyllelse.

– Jag är själv uppvuxen i Grötvik så nu ska det blir riktigt roligt att få komma igång, säger Ken Karlsson inför vad som komma skall.

Först på nationaldagen den 6 juni kan gästerna sätta sig till bords antingen utomhus eller i den nyrenoverade containern på 40 fot. Under det senaste året har Ken Karlsson sett till så att containern ska kunna användas både som kök, bardisk och serveringsyta.

– Det blir ett marint inslag i krogen. Väldigt passande med tanke på läget och utsikten som gästerna får, berättar han.

Menyn kommer att bestå av alltifrån smoothies och smörgåsar till pokebowls och sallader. För att inte tala om räkor och champagne.

– Möjligheterna kommer att vara oändliga. Det kommer att serveras både kall och varm mat. Dessutom kommer vi ha en skaldjursbar och fullständiga alkoholrättigheter, säger krögaren.

Planen är att årligen kunna servera ett hundratal sittande gäster samtidigt mellan maj och september.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar