Laddar

Han för vidare tuktukarvet

Här är mannen som tar över stafettpinnen och driver vidare TukTuk Halmstad.

delningar

Han jobbar heltid som lastbilschaufför. Men på kvällar och helger sätter sig Henrik Larsen i ett betydligt mindre fordon. 24Halmstad har tagit ett snack – och en åktur – med TukTuk Halmstads nya ägare.

– Jag tror stenhårt på idén, säger han.

Det var den 12 juni som Henrik Larsen blev ny ägare av TukTuk Halmstad, men redan innan dess hade han en god relation till såväl fordonet som idén.

– Jag var en flitig kund själv förra året. Man blir ju glad när man åker. När jag såg annonsen kunde jag inte släppa tanken. Ska man satsa så är det ju nu.

Efter lite funderande fram och tillbaks tog han beslutet att satsa. Det var nu eller aldrig som gällde. Och nu sitter han där – i en tuktuk – som egenföretagare för första gången. För närvarande finns det bara en taxi i företaget. Innan Henrik Larsen tog över fanns det en till, men just nu rullar den i Karlskrona skärgård.

– Planen just nu är att kunna köpa in en till tuktuk och få företaget i rullning.

De flesta av Halmstads invånare känner till taxibolaget sedan tidigare, men trots det blir det många blickar när det lilla röda fordonet susar fram igenom stan. Men det är kanske turisterna som reagerar allra starkast.

– De bara skrattar och är nästan i extas. De är förvånade, de förväntar sig inte ett tuktuk här. Det blir något nytt, nästan exotiskt, säger Henrik Larsen.