Han byggde militär hinderbana i Halland: "Jädrans kul!"

Öppen för alla att besöka - Stort intresse för Johan Strömbergs hinderbana.

delningar

Falkenbergs egna Byggare-Bob Johan Strömberg har byggt en militärisk hinderbana, den så kallade 3C banan. Efter ungefär ett halvårs byggande på helger och kvällar, stod hinderbanan klar på Styrvägen 1 i Vinberg i höstas. Banan är öppen för alla att använda - helt gratis.

- Jag såg på Facebook att folk inte hade någonstans att träna, eller vissa som fick åka till Halmstad för att träna. Jag hade en tomt och tänkte att jag kunde bygga allt på egen hand gratis och tillverka alla hinder själv, så jag kände att det kunde bli ett kul projekt. Det enda som kostade var virket. Nu när det är klart är det jädrans kul att se att folk är där och tränar, berättar vd:n för 3C ProductionsJohan Strömberg.

Johan berättar att han drivs av att ha olika projekt på gång. På kontorsväggen hänger diplom, bland annat från när han var skolpolis -74. Företaget 3C Productions vann pris för "Årets företagare i Falkenberg" år 2017. Det miljömedvetna familjeföretaget arbetar med innovativa produkter för byggen, som de tillverkar och bygger på sitt egna vis. 3C banan blev en av Johans byggprojekt som han byggt själv, med pengar från egen ficka.

- Jag tycker om att göra saker och ting för andra. Jag har ett talesätt som följt mig hela livet. "Är du stor och stark, ska du också vara snäll". Det är så livet handlar om litegrann, förklarar Johan.

Han har märkt att den 2500 kvadratmeter stora banan används av bland annat familjer och idrottsföreningar. Johan förklarar att intresset varit stort, och att parkeringen varit full under helger när det varit fint väder. Totalt finns där cirka tjugo hinder, alla döpta efter företag som ställt upp för 3C Productions genom åren.

- Jag ringde till firmorna innan och sa att jag skulle bygga en hinderbana. När jag sa att jag inte skulle ta något betalt för det, blev folk intresserade och tyckte det var bra och hjälpte till med att sponsra med vad dom kunde hjälpa till med. Och det var exakt det min tanke var med bygget.

Sista tillskottet på den militära hinderbanan är en ljusmast som lyser mellan 16-21.30, för att folk ska kunna träna på banan efter jobbet. Framtidsplanen är att elen till ljusmasten ska komma från solcellerna på 3C Productions tak.

- Tanken är att man ska träna på en crosstrainer i i fem minuter innan elen går i gång. Jag håller på att tillverka en crosstrainer i järn, säger Johan.

Totalt finns det 1000 kvadratmeter solceller på 3C Productions tak. Elen från solcellerna täcker ungefär 60 procent att företagets elförbrukning. Nästa projekt blir en solpark, med 804 solceller på 5000 kvadratmeter.

- Min tanke är att jag ska ha så lite inverkan på miljön som möjligt i min fabrik. Vi är väldigt noga med att vara i framkant, avslutar Johan.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.