Laddar

Han blir vd för Halmstads näringsliv: ”Ödmjuk inför uppdraget”

Tar över efter Karolina Davidsson.

delningar

Snart går Halmstads näringslivs AB nuvarande vd Karolina Davidsson på föräldraledighet. I samband med att detta får Håkan Strömqvist rollen som vd. Den nya rollen tillträdde han den 1 maj.

Strömqvist är dock inte ny på Halmstads näringslivs AB utan har tidigare varit näringslivsutvecklare och etableringsansvarig på företaget, som han jobbat på i tre år. Innan han började i Halmstad arbetade Håkan Strömqvist på näringslivskontoret i Timrå där han även under en tid var tillförordnad vd.

– Jag är ödmjuk inför uppdraget, det händer mycket både internt och externt så det blir fokus på att hålla en god balans och arbeta framåt utifrån gällande affärsplan, säger Håkan Strömqvist i ett pressmeddelande.

Karolina Davidsson är nöjd med sin ersättare.

– Det känns jättebra att Håkan kan ta över stafettpinnen. Han kan organisationen och är oerhört påläst inom näringslivsfrågor, säger Davidsson.

 

Karolina Davidsson. Foto: Mattias Olsson

Under året ska bolaget genomgå en fusion med Destination Halmstad, något 24Halmstad skrivit om tidigare, och fram tills dess att fusionen är klar så är det alltså Håkan Strömqvist som kommer att vara vd på Halmstads näringslivs AB.

Relaterade artiklar