Han är årets företagare: "Riktigt stort"

Lars-Inge Gudmundsson uppmärksammades på gala. - Foto: Wilhelm Nilsson

Halmstadföretaget utmärker sig efter 77 år i branschen.

delningar

År 1941 startade Paketbudet sin verksamhet genom grundaren Ebbe Johansson. Företaget nischade sig som paketbud, där de fraktade paket mellan kunder. Paketen fraktades på den tiden med motorcyklar alternativt en sidovagn av modellen Harley Davidson.

45 år senare skulle Lars-Inge Gudmundsson styras in i företaget, efter att hans kamrat Bengt Samuelsson tagit över företaget, fyra år tidigare. I samma veva expanderade företaget och nya områden växte fram. Småland var ett av dem, där orter som Anderstorp, Gnosjö och Värnamo blev destinationer. 1993 lämnade Bengt Samuelsson företaget och Lars-Inge blev ensam ansvarig för företaget. Han utvecklade Paketbudet i den riktning, att man även gick in i Västergötland, vilket skedde 2001.

– I dag har vi utökat trafiken och kör upp i Västergötland genom Borås, Ulricehamn och Tranemo åt företaget Autotube. Som längst kör vi till Skillingaryd, säger Lars-Inge Gudmundsson.

Varje vardagsmorgon klockan sex, lämnar fem fordon Halmstad för att transportera gods genom Halland, Västergötland och Småland. Kvällen innan lastas varorna i lastbilarna, där godset kommer från Nitator, Gnotec, Autotube, Heléns rör och Stålrör. Kvar på kontoret i Halmstad sitter Lars-Inge och styr Paketbudets framfart på marknaden.

– Vi vill inte gå för fort framåt, utan nu värnar vi om de företag som vi redan kör gods åt, förklarar han.

Men även om Paketbudet väljer att gå långsamt framåt i företagsutvecklingen, så har de nu prisats för sitt energiska jobb. På Galan som arrangerades av Halmstads Näringsliv på fredagen, utsågs Lars-Inge till Årets företagare. Från början var de 15 nominerade, vilket fick Lars-Inge till att inte hoppas för mycket på priset.

– När vi var 15 stycken vågade jag inte hoppas. Men när vi sedan blev tre kvar, då började jag tänka en del att det faktiskt kunde gå vägen. Det är riktigt stort att få ta del av den utmärkelsen, och även för min personal. Man blir verkligen glad, berättar entreprenören.

Vad som sker härnäst efter att Lars-Inge mottagit utmärkelsen är att ingenting förändras i företagets regi. Den sedvanliga strategin om att ta små och långsamma kliv står fast, samtidigt som man kan gå mot en mindre expansion.

– I ärlighetens namn skulle vi kunna vara en lastbil till. Men det får vi se längre fram om vi anställer eller hur det blir, avslutar Lars-Inge Gudmundsson.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar