Laddar

Hammerstränaren om skadeläget: ”Trappar upp mer och mer”

Så ska sviten bestå:

delningar

Under lördagen väntar Hallandsderby för Halmstad Hammers då de ställs mot Hanhals IF. 24Halmstad kollade av läget inför matchen med tränaren Fredrik Johansson.

Om vi börjar med det tråkiga. Ni fick två skador senast. Hur ser det ut där? – För Marcus Borgh så kan det ta upp till sex veckor innan han är tillbaka. Det rör sig om det inre ledbandet i ena knät. En olycklig skada som skedde redan i första bytet senast.

– Vad gäller Sebastian Nilssons status så kommer han gå på is i nästa vecka, och där kommer han att trappa upp träningen mer och mer efter en lättare hjärnskakning. Han spelar som tidigast nästa lördag, säger Fredrik Johansson.

Vad väntar i derbyt mot Hanhals? – Det brukar bli tighta matcher mot dem, och det blir det säkert nu också. En viktig match såklart, det är alla matcher nu. Vi ska försöka spela med hög fart och se till att hålla ihop laget över hela banan. Vi har bra självförtroende nu.

Ja, formen har det inte varit något fel på för Hammers. Laget har två raka segrar, varav den senaste var mot serieledande Kallinge–Ronneby. Laget har dessutom tagit poäng i sju av sina åtta senaste matcher.

Vad gjorde ni så bra senast? – Första perioden var riktigt bra, mellan två bra lag. Sedan hade vi väldigt bra Boxplay och Powerplay, vilket är en viktig bit av det hela.

Hur ska ni se till att upprepa det mot Hanhals? – Vi ska fortsätta på den inslagna vägen, då formen det senaste varit positiv. Vi ska se till att vi tar jobbet. Vi kan inte fuska utan måste vara konsekventa varje dag, säger Fredrik Johansson.

Relaterade artiklar