Hammers knep poäng mot serieledarna

Halmstad tvingade Vikings till förlängning.

delningar

Seriejumbon Halmstad Hammers åkte till Nybro för att möta serieledarna Vikings i vårettans femte omgång. Det var inte många som på förhand trodde att Hammers skulle skaka om obesegrade Nybro men så blev fallet.

Efter en sömnig första period i Liljas Arena, hettade till ordentligt i andra. När hemmalagets Robin Kokkonen fick besöka utvisningsbåset tog Hammers tillfället i akt att spräcka nolla på Pavel Krajcovic. Forwarden Melker Iversen klippte till direkt och fick se pucken smita förbi Krajcovic båda ben och 1-0.

Hemmalaget Nybro Vikings vaknade till liv och efter en forcering kunde Martin Olsson kvittera omgående bakom en storspelande Jacob Crespin i mål.

Andra perioden fortsatte sedan med slagsmål, dramatik och en rad utvisningar. Det var hett ute på isen och spelarna stångades ordentligt. Serieledarna Nybro kunde dock gå ut till pausvila med en 2-1 ledning efter att Fabian Ilestedt noterats i målprotokollet.

Men Hammers ville mer. Tredje period hann knappt börja innan Alexander Klarin hade kvitterat till 2-2. Forwarden skickade iväg en puck på chans och fick sedan se den rulla in bakom Krajcovic i mål. Trots att hemmalaget sedan försökte och försökte överlista Crespin för ett avgörande mål tog målvakten matchen till förlängning.

Där fick han dock ge sig efter 1.18 in i förlängningen när Erik Lindström sköt från blå och Robin Wengdahl nöp till på returen. Nybro Vikings vann matchen med 3-2.

– Vi spelar enkelt och gör en bra bortamatch tycker jag. Vi kunde gjort några mål på lägena vi hade och kunde åkt hem med fler poäng men vi snodde med oss en poäng härifrån, säger Jonas Blidby.

Ni var nära att plocka samtliga poäng i slutet av tredje när Melker Iversen avlossade en riktig kanon.

– Melker sköt och pucken dansade på mållinjen, så det är små marginaler i hockey. Hade vi fått in den hade vi åkt hem med tre poäng, säger han.

Blidby har fått större delen av säsongen förstörd på grund av skada men under onsdagen var han tillbaka i spel.

– Jag har inte spelat sedan i september och Nybro är ett skickligt lag. Det går snabbt där ute så det var tufft kan jag erkänna. Nu är man inne i det i alla fall, säger han och avslutar.

– Nybro hade 17 poäng mer än oss inför den här matchen och är solklara serieledare. Så det här var absolut en pluspoäng för oss.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar