Hammers har segerreceptet klart – så slår de Nybro

Arkivbild. Foto: Krister Andersson/Bildbyrån

"Fredda" Johansson har de taktiska dragen klara.

delningar

Halmstad Hammers hamnade i en tajt batalj mot Mörrum på onsdagskvällen. En match som Hammers tränare, Fredrik "Fredda" Johansson, inte är nöjd med när han tittar tillbaka på den på torsdagen. Han pekar på "för mycket bjudningar" och "slarvigt spel".

– Vi kom inte in i matchen så som vi önskade. Det var för många pucktapp och onödiga bjudningar vi gav dem (Mörrum). I den andra perioden tycker jag att vi växlade upp och spelade bra hockey, men sedan gick det nedåt i tredje igen. Det saknades skärpa ifrån killarna, säger tränaren.

Nu väntar minimal vila innan nästa match drar igång. Redan på fredagskvällen är det nedsläpp i Liljas arena. Det är då som en tuff bortamatch mot tabellsexan Nybro Vikings väntar. Fram tills dess hoppas "Fredda" att hans killar har hittat fokus igen.

– Ja, vi behöver hitta det fokus som vi hade för ett par matcher sedan. Då var vi inne i ett bra flow, berättar "Fredda" Johansson.

Hur slår man ett så spelskickligt lag som Nybro?

– Det kommer att handla om att spela enkelt och inte göra det svårt för oss själva. I dag (läs: torsdag) kommer vi att nöta in det i killarna på träningen.

På fredagen kan dessutom den danska landslagsspelaren Henrik Nielsen göra sin debut i Halmstad Hammers. Prognosen var att han skulle vara spelklar redan på onsdagen, men ett pappersarbete drog ut på tiden vilket innebar att han inte kunde spela matchen. Hammers kommer att göra ett nytt försök på fredagen.

Fredagens match startar klockan 19. Följ matchen genom 24Halmstads liverapportering.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar